Manisa'da Bugün

“İMAR PLANI HUKUKSUZ!”

GÜNDEM

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, son günlerde basında çıkan Muradiye İmar Planı’yla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yunusemre Belediyesi’nin imar planını hukuksuz bir şekilde hazırladığını söyleyen Halil Memiş, “Projenin içerisinde bir çok eksiklik var” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda açıklama yapan Genel Sekreter Halil Memiş, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapılabileceğini söyledi. Yunusemre Belediyesi’nin imar projesini hukuksuz bir şekilde Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettiğini ancak buna rağmen sorunların çözülmesi için işleme koyduklarını ifade eden Memiş, "30 Mart tarihi öncesinde Belediye olan Muradiye, yerel seçimler ardından 6360 sayılı kanun uyarınca mahalle oldu ve bu bölge de Yunusemre Belediyesi sınırlarında kaldı. Büyükşehir Belediyesi kanununa göre imar planlama yetkileri İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi için farklıdır. Muradiye için de Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak sunulması gereken 1/5000’lik nazım imar planı Yunusemre Belediyesi’nce hazırlanmış ve Kasım tarihinde belediyemize sunulmuştur. Belediyemiz tarafından hazırlanması gereken plan, hiçbir kanuni yetkisi bulunmamasına rağmen ilçe belediyesince hazırlanmıştır. İdaremiz bu dediğim yetkiyi bir tarafa bırakarak sorunların çözümü için söz konusu planları teslim almıştır. Yunusemre Belediyesi’nin sunduğu dosyada bulunmayan bir çok noktayı tespit etmiş ve bu 18 Kasım’da ilçe belediyesine teslim etmiştir. O günden bu güne kadar eksiklerin giderilmesi için hiçbir şey yapılmamıştır.” dedi. 

"SOSYAL DONATI ALANI BİLE YOK!”

Yunusemre Belediyesi tarafından Muradiye için hazırlanan imar planında sosyal donatı alanlarının eksik olduğunu ifade eden Halil Memiş, "Şu an 12 bin civarı olan Muradiye nüfusu, sunulan çalışmada 63 bin olarak gösterilmiştir ancak bunun için herhangi bir sosyal donatı alanı yapılmamamıştır. Yapılan çalışmada ayrıca Özelleştirme İdaresi’nin İmar Planı yapma yetkisi bulunan yerler de plana dahil alınmıştır. Karayolları kavşak projeleri de göz önüne alınmamıştır. Planların hem ön görülen vizyonu karşılaması, hem de hukuka uygun olması gerekmektedir.” diye konuştu.

“MİLLİ İRADEYE SAYGI DUYUN!”

AK Partili milletvekillerinin bir sonraki seçimlerde Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacaklarına yönelik beyanatlarına da değinen Genel Sekreter Memiş şöyle konuştu, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün imar planına bakış açısı herkesin malumudur. Düzenli bir şehirleşmenin garantisi Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’dür. Mali İdari Seçimleri 30 Mart’ta yapılmıştır. Bundan sonraki seçim 2019 yılında yapılacaktır. Manisa halkı Büyükşehir Belediyesi yönetimini Cengiz Ergün’e vermiştir. Bizim taraflara çağrımız bu süre içerisinde halkın iradesine saygı göstermeleri, çalışmalara destek vermesi ve engellememesidir.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.