Manisa'da Bugün

İP VE CHP'LİLERDEN TÖREN MEYDANINDA ARBEDE

GÜNDEM

Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma törenin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı’nda İP’liler ve CHP’liler arbede çıkardı.

 Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla düzenlenen çelenk koyma töreninde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İşçi Partisi'nin (İP) tören alanına çelenk koyma ısrarı nedeniyle arbede çıktı. Vali Ahmet Altıparmak, yaşanan olayları sabotaj olarak niteledi.


Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma törenin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı’nda İP’liler ve CHP’liler arbede çıkardı. Tören alanına protokol dışında girişin yasak olmasına rağmen CHP’li ve İP’li gruplar, çevik kuvvet polis ekiplerini ezerek girmeye çalıştı. Bütün uyarılara rağmen zorluk çıkartan gruplar meydanı karıştırdı. Tören öncesinde sakin görünen Cumhuriyet Meydanı, CHP’li ve İP’li grupların gelmesiyle adeta savaş alanına döndü. Grubun alana girmekte ısrar etmesinde çocuklar ezilme tehlikesi yaşadı. Bir baba, bebek arabasında bulunan çocuğunu kurtarmak için polislerin de yardımıyla son anda kalabalığın arasından çıktı.

Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalelerine rağmen barikatları yıkarak tören alanına giren gruplara biber gazı sıkıldı. Sıkılan gazdan polisler de dahil çok sayıda vatandaş etkilendi.

Alana giren partililer, sloganlar atarak yürüdü. Olaylar devam ederken kürsüye gelen CHP’li bir yetkili, ‘Biz Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaya geldik, olay çıkarmaya gelmedik’ diyerek grupları sakinleştirmeye çalıştı.

Tören esnasında valilik çelenginin koyulacağı sırada CHP’li ve İP’li grupların ıslıklaması üzerine Vali Altıparmak çelengi geri çektirdi ve bir daha olması durumunda töreni iptal edeceğini CHP’li yetkililere söyledi. Uyarılara rağmen, Vali Altıparmak çelenk koyarken az da olsa ıslıklamalar oldu. Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı çelenk koyarken alkışlandı.

Çelenk koyma töreninin ardından Vali Altıparmak alandan ayrıldı. Tören, yaşanan olayların gölgesinde son bulurken CHP ve İP yetkilileri resmi törenin ardından çelenklerini koydu.

VALİ ALTIPARMAK: BU OLAY SABOTAJDIR

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, olayları sabote olarak niteledi ve şunları söyledi: “Resmen kaba kuvvet kullanarak, tören alanındaki bariyerleri dağıttılar. Bu sabotajdır, başka bir şey değildir. Burası aşiret devleti mi yani. Kanun var, yönetmelik var, nizam var; herkes buna uymak zorundadır. Adı ne olursa olsun, rütbesi, görevi ne olursa olsun herkes buna uymak zorundadır. Eğer biz aşiret devleti değilsek, biz devletsek buna uyarlar. Ama daha sonra kendileri arzu ederlerse, biz izin vermesek de çelenklerini koyarlar biz de gereğini yaparız.”

Bir gazetecinin ‘bu olayı provokasyon mı görüyorsunuz?’ sorusuna Altıparmak, “Provokasyon bile değil, sabotajdır arkadaşlar. Bir tören sabote edilmiştir. Kimlerin sabote ettiğini sizler de gördünüz.” diye cevap verdi. Vali Altıparmak, olaylı törenle ilgili sorumlu kim ya da kimler varsa haklarında soruşturma açılacağını söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.