Manisa'da Bugün

İTFAİYE OCAKTA 134 YANGIN SÖNDÜRDÜ

GÜNDEM

Manisa İtfaiye Müdürlüğü 2013 yılına hızlı başladı. 2012 yılında 1809 yangın ve 832 kurtarma faaliyeti gerçekleştirilen Manisa İtfaiyesi, 2013 yılında bir ay geride bırakmasına rağmen 134 yangın ve 6 kurtarma faaliyetine katıldı.

 Konuyla ilgili bilgi veren Manisa İtfaiye Müdürü Ali Gül, itfaiye teşkilatının yangın, kaza demeden 24 saat boyunca bütün imkanlarını seferber ederek Manisalı halkın yardımına koştuğunu söyledi. İtfaiyenin yangınla özdeşleşen bir kurum olmasına rağmen, değişen yaşam şartlarına paralel birçok kurtarma operasyonuna da imza attığına dikkat çeken İtfaiye Müdürü Ali Gül, “Bizler Manisa İtfaiyesi olarak sadece yangınla mücadele etmiyoruz. Yangın görevimizin yanında arama kurtarma, afet, sel, göçük, trafik kazaları, denetim, eğitim ve tatbikatlar da itfaiye teşkilatımızın başlıca görevleri arasında yer almaktadır. Manisa İtfaiyesi’nin Manisalıların can ve mal güvenliğini esas alan çalışmaları hız kesmeden devam edecektir. Bu anlamda 2013 yılının ilk ayı olmasına rağmen 6 trafo, 21 ev, 73 çöp, 7 baca, 4 araç, 2 iş yeri, 1 fabrika olmak kaydıyla toplamda 134 yangına müdahale ettik. Ayrıca 6 trafik kazasında kurtarma operasyonu gerçekleştirdik. Her geçen gün git gide çalışmalarımız hız kazanıyor. Manisalı vatandaşların can ve mal güvenliği için elimizden gelenin en iyisini yapmaktayız“ dedi.

“110 yangın ihbar hattını gereksiz kullanmayın”

Lüzumsuz aramaların büyük oranda azaldığını ifade eden İtfaiye Müdürü Ali Gül, Manisalı vatandaşlara duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Gül, “Bütün aramalar kayıt altına alınıyor. Yangın ihbarı asılsız ise kayıt altına alıyoruz. Ancak sevindirici bir durum var ki lüzumsuz aramalar azaldı. 110 yangın ihbar hattının meşgul edilmesi yardıma muhtaç vatandaşlarımızın bize ulaşmasını engelleyebilir.”dedi.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.