Manisa'da Bugün

İYİ PARTİ  MECLİS ÜYELERİ 2021 YILININ İLK MECLİSİNE ÖNERGELERİ İLE DAMGA VURDU

GÜNDEM

Şehzadeler Belediye Meclisinin  2021 yılı ilk meclis  toplantısına iyi parti önergeleri ile gündemi oluşturdu.

Şehzadeler Belediye Meclisinin 2021 yılı ilk meclis toplantısına iyi parti önergeleri ile gündemi oluşturdu. İyi Parti Şehzadeler grup başkanvekili Şenol Özkaya meclise dair açıklamalarda bulundu. Özkaya, "Grubumuz adına söz aldım, önce 2020 yılı ülkemiz adına kötü bir yıl oldu, şehit haberleri ile yıkıldık , Elazığ ve İzmir depremleri, Karabaga Ermenistanın saldırısı ve yıl boyu süren ve 2021 yılında mutasyona uğrayan Kovid 19 virüsü salgını. 2020 yılında kaybettiğimiz şehitlerimiz , sağlık personeli ve vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet diliyoruz. Geçen yıl ocak meclisinde sözlü ve görsel olarak dile getirdiğimiz Doğu Türkistan'da ki Müslüman soydaşlarımıza yapılan zulme bu yılda tüm meclis olarak Çin hükümetini kınamaya meclisi davet ettik. Unutulmamalıdır ki Doğu Türkistan sıradan bir coğrafya değildir, bu cagrafya ilk müslüman Türk devleti Karahanlıların sınırı içerisinde , biz müslümanların ilk kez " la ilahe illallah Muhammeden Resulullah" dediğimiz yerdir. İlk müslüman Türk hakanı Satuk Buğra Han'ın mezarının bulunduğu yerdir. İlk Türkçe sözlük olan Divan-u Lugat-ı Türk'ün yazıldığı ve yazarı Kaşgarlı Mahmut'un mezarının bulunduğu yerdir. Soydaşlarımıza yapılan bu zulme sessiz kalmayıp , sesimizi her platformda duyurmamız gerekmektedir kanaatindeyiz. İyi Parti Şehzadeler grubu olarak meclis toplantısı öncesinde ilçe binamızda ilçe başkanımız Ahmet Çelik başkanlığında gündem maddelerini ve vereceğimiz önergeleri tüm meclis üyeleri arkadaşlarımızla birlikte karar alıyoruz. Bu ay beş adet önerge verdik.
1.Önergemiz. 5216 sayılı Büyükşehir Kanuna Resmi Gazetenin 16 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan ek madde 3 de olan kırsal mahallelere verilen yeni hakların ilçe meclisinde kabul edilerek büyükşehir belediyesine sevkini istedik. Böylelikle kırsal mahallelerimiz emlak vergisinden muaf olacak, içme ve kullanım suları için alınacak ücret en düşük tarifenin %25 ini geçmeyecek, bina inşaat harcı ile imar harçları dan muaf olacaktır.
2. Önergemiz . Şehzadeler ilçemizin ana geçim kaynağı tarımdır ve Şehzadelerde yapılan tarımın %92'si sulu tarımdır. Ülkemizde ve ilimizde yaşanan kuraklık ve su kaynakların azalması sonucu belediye olarak tarımla uğraşan vatandaşlarımıza maddi destek ve su kullanımı eğitimi verilmesi.
3. Önergemiz .Kadın cinayetlerine dur demek ve zor durumda ki kadınlara yardım etmek için Kadın, aile ve toplum ihtisas komisyonu kurulması.
4.Önergemiz. Binaların yıkımında yan bitişik binalara maddi ve manevi zarar vermelerini engellemek için yeni önlem ve kuralların alınması.
5. Önergemiz. Pandemi sebebi ile karantinada olan ihtiyaç sahibi ailelerle , yatağa bağlı ve engelli çocuğun olan ihtiyaç sahibi hanelere ihtiyaçları olduğu sürece günlük iki öğün sıcak yemek servisi yapılması. Böylelikle zor durumda olan lokantacı esnafına bir nebze yardımcı olunması.
Bu önergeleriniz meclis tarafından oy birliği ile kabul edilerek komisyonlara sevki yapılmıştır. Belediyenin ek gündemi ile meclise gelen, belediyeye ait dükkanlarda ki faaliyetine devam eden kiracılara üç ay boyunca kira ücretlerinin yarı ücreti alınmasını tüm gruplar olarak kabul edildi.
Vatandaşımızın faydasına olan her kararda siyasi ayrım yapmadan kabul etmekteyiz" DİYE KONUŞTU. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.