Manisa'da Bugün

J PLAKALILARA MÜJDE!

GÜNDEM

Manisa Şoförler Cemiyeti Başkan Vekili Salih Karaağaç, J Plaka sahiplerine çıkan taşımacılık belgesiyle ilgili açıklama yaptı. Manisa’dan İzmir’e öğrenci ve servis taşımacılığı yapan şoför ve esnafların artık rahat bir nefes alacağını söyleyen Karaağaç, yapılan hizmetler için başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

J Plakalı servislerde yaşanan sorunları anlatan Salih Karaağaç, "Bildiğiniz gibi 2014 yılında J plakayı Manisa’da takmaya başladık. Manisa’yla İzmir arasında öğrenci ve personel taşımacılığı yapılıyor. Bu taşımacılık için de belge alma zorunluluğu var ancak Karayolu Taşıma Kanunu’nda böyle bir madde yoktu. Biz bununla ilgili 2 seneden beri mücadele ediyoruz. Bakanlıklar nezdinde iletişime geçtik. İsteklerimiz doğrusunda bir madde ekletmek istedik. Valilik ve UKOME’lerden izin alınarak Manisa İzmir arası taşımacılığın yapılmasını istedik.” dedi.

CENGİZ ERGÜN’E TEŞEKKÜR ETTİ

J Plakalı servislerin rahatlamasında emeği geçen herkese teşekkür eden Karaağaç, "J Plakaların takılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün büyük etkisi var. Bakanlıklarla iletişime geçme aşamasında da AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber’in yardımları dokundu. Milletvekillerimiz bakanlıklarla görüşmemizi sağladı. İstediğimiz karayolu taşıma maddesi 18 Mayıs’ta geldi. Artık UKOME’lerden almış olduğumuz izinlerle Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne müracaat edeceğiz ve öğrenci ile personel taşımacılığı için D4 belgesi verecekler. Bu belgeyi başka bir hizmet için kullanamayacağız.” diye konuştu.

MÜRACAATLAR BAYRAMDAN SONRA BAŞLAYACAK

Salih Karaağaç son olarak şöyle konuştu, "Yıllardan beri Manisa İzmir arasında öğrenci ve personel taşımacılığı yapan 600 araç var. Araçlarımız kapanıyor ve ceza yiyiyorlardı. Bu maddenin çıkmasıyla kanayan yaraya neşter vurulmuş oldu. Artık şoförlerimiz bir soluk alacaklar. Büyükşehir Belediyeleri de konuyla ilgili çalışma yapıyor. Bayramdan sonra Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne belge için müracaatlar başlayacak.” 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.