Manisa'da Bugün

KAÇAK AVLANAN BALIKLARA EL KONULDU

GÜNDEM

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde, avlanması ve satışı yasak olan dönemde satışa sunulduğu tespit edilen 18 adet sazan balığına el konuldu.

 Alınan bilgiye göre, Alibeyli Beldesi'nde seyyar olarak kurulan tezgahta balık satışı yapıldığı ihbarını alan Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye hareket etti. Gölmarmara ilçesinden geldiği tespit edilen E.B. (45), 1 Mart-1 Haziran tarihleri arasında avlanması ve satışı yasak olan sazan balığını kurduğu tezgahta seyyar olarak sattığı sırada suçüstü yakalandı. Plastik varil içindeki suda bulunan ve canlı olduğu belirtilen toplam 70 kilogram ağırlığındaki 18 balığa el konuldu. Balıklar, canlı olduğu için uzman ekip nezaretinde Manisa’daki Gediz nehrine bırakıldı.
Saruhanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlilerince, E.B. hakkında Su Ürünleri Kanunu'nun 23/b maddesi gereğinde 923 lira idari para cezası uygulandı.
Avlanması yasak olan balığı sattığı öne sürülen E.B, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkları kendisinin avlamadığını, Salihli ilçesinden satın aldığını, ancak buna dair elinde fatura olmadığını belirtti. Ekmek parası peşinde olduğunu ifade eden E.B., bunun suç olduğunu bilmediğini ve bu suçu bilinçli olarak işlemediğini savundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.