Manisa'da Bugün

KAMU-SEN GENEL BAŞKANI MANİSA'DA ESTİ GÜRLEDİ

GÜNDEM

Türkiye Kamu-Sen Manisa İl Temsilciliği işyeri temsilcileri ile Taylan Plaza’da İl İstişare toplantısı yaptı. Toplantıya Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Boncuk’un yanı sıra Kamu-Sen’e bağlı genel merkez yöneticileri katıldı.

YATAŞ'TA 2013 KOLLEKSİYONU %25 İNDİRİMLİ
Türkiye Kamu-Sen Manisa İl Temsilciliği işyeri temsilcileri ile Taylan Plaza’da İl İstişare toplantısı yaptı. Toplantıya Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Boncuk’un yanı sıra Kamu-Sen’e bağlı genel merkez yöneticileri katıldı. Türkiye Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa Genç yaptığı açılış konuşmasında, istişare toplantısı ile işyerlerin yaşanan sendikal sıkıntıların gündeme getirilip, çözüme bağlandığını dile getirdi.

Toplantıya katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye’de çalışma hayatında yaşanan olumsuzluklar sebebiyle kamu emekçilerinin geleceğe kaygılı bir şekilde baktığını dile getirdi. Topluma 657 Sayılı Kanunu’nda yapılacak olan değişikliğin olumlu bir gelişme gibi gösterilmeye çalışıldığının altını çizen Koncuk, “Kamu-Sen olarak 657 Sayılı Kanunu’nda bir takım değişiklikler yapılmasını tabiî ki isteriz. Ancak bu değişiklikler bizim isteğimiz doğrultusunda değil. Yapılması düşünülen değişiklikle devlet memurluğu ortadan kalkıyor, taşeronluk getiriliyor. İş güvencesi ortadan kalkıyor’’ diye konuştu.

Devlet memurluğunun taşeronlaşmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Koncuk, “Hükümet asla 2 milyon 600 bin çalışan devlet memurunu karşısına almaya cesaret edemez. Ateşle oynamasınlar. Devlet memurluğu Anayasamızın 128. ve 129. Maddelerine göre koruma altındadır. Şuanda Türkiye’de kamu sektöründe çalışan 20 bin taşeron var. Hedef bunun sayısını artırmak. Sosyal devletçilikten bahseden bir hükümetin devlet memurluğunu kaldırması mümkün olamaz’’ dedi.

Koncuk, hükümetin devlet memurluğunun tanımı değiştirmek içinde bir çalışma yaptığını dile getirerek, “Yeni bir tanım yaratma içerisindeler. Niye devlet memurluğunu ortadan kaldıramazlarsa, tanımını değiştirecekler. Tamam değiştirin. Memurluğa yeni girenlere bu tanımı uygulayın. Ancak 10 veya 20 yıldır devlet memuru olan bir kişiye bu tanımı uygulamayın. Pişmiş aşa su katılmaz’’ dedi.

‘‘Devlette çok fazla memur çalışıyor’’ şeklide yorumlar yapan hükümet yetkililerine seslenen Koncuk, “Öncelikle ben bu sözü söyleyen yetkilileri devlet düşmanı ilan ediyorum. Avustralya’da 18 vatandaşa 1 memur, Hollanda’da 19 vatandaşa 1, ABD’de 13 vatandaşa 1, Finlandiya’da 9 vatandaşa 1 memur düşüyor. Türkiye’de ise 29 vatandaşa 1 memur düşüyor. Hani nerede çok devlet memuru. Bizim Finlandiya’nın düzeyine gelebilmemiz için 6 milyon devlet memuru daha almamız gerekiyor. Dağılıma illere göre baktığımızda da aynı Ankara’da 13 vatandaşa bir memur düşerken, İstanbul’da 46 vatandaşa 1 memur düşüyor’’ diye konuştu.

Hükümetin memura verdiği son zam ile ilgili olarak da görüşlerini dile getiren Koncuk, “Devletin kazası zengin, her geçen yıl büyüyoruz diyorlar. Hani nerede büyüme. Doğru 10 yıl önceki milyoner sayımız 10 binlerde iken şimdi bu sayı 52 binlere çıkmış. Memur pastadan hakkı olan payı istiyor. Bunu da alması için gereken neyse yapılacak’’ dedi.

Koncuk, yaşanan sorunların tek çözümünün Türkiye’deki 2 milyon 600 bin devlet memurunu kenetlenerek sesini çıkarması olduğunu dile getirerek, “Bunun içinde dirençli mücadele ihtiyaç. Dirençli mücadele doğru sendikacılık anlayışını tercih etmekle yapılır. Memurumuzun doğru sendikayı tercih edeceğine inanıyoruz’’ dedi.

Koncuk son olarak, gündemdeki İmralı görüşmelerine de değinerek, “Büyük bir devleti bırakın, aşiret devleti bile bebek katiliyle görüşmez. Aşiret devleti kadar olamadılar. Kimse bu devleti ayaklar altına alamaz. İmralı sürecini şiddetle kınıyorum. İmralı’dan umut bağlayan yetkilileri de milletimize havale ediyoruz’’ dedi.

Konuşmanın ardından Koncuk, yeri temsilcilerinin sıkıntılarını dinledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.