Manisa'da Bugün

KESK'e bağlı yüzbinlerce memur greve gidiyor

GÜNDEM

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, yarın saat 12.00’de greve çıkacaklarını açıkladı.

İsmail Hakkı Tombul, DİSK, TBB, TMMOB ve Sendikal Güç Birliği'ne de greve destek için çağrı yaptıklarını; olumlu karşılanması durumunda Çarşamba günü bu örgütlerle daha geniş bir grev yapacaklarını söyledi.


KESK'in, 657 sayılı Devlet Memurları Yasasında değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için yapacağı uyarı grevi Taksim Gezi Parkıyla başlayan eylemler nedeniyle Salı gününe çekildi.

KESK, DİSK, Türk Tabipler Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Sendikal Güç Birliği'ni de greve destek vermeye çağırdı. Taraflar bugün saat 16.00'da bir araya gelerek Çarşamba günü ortak grev yapmayı karara bağlayacak. 

SİYAH KIYAFET, SİYAH KURDELE İŞ BIRAKACAKLAR

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Çarşamba günü 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda Değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için uyarı grevi kararı aldıklarını belirterek, Taksim Gezi Parkı ile başlayan eylemler nedeniyle grevi yarına aldıklarını açıkladı. Artık grevin 657 için değil; insanca yaşam, güvenceli iş ve güvenceli gelecek, demokratik bir Türkiye için yapılacağını söyledi. Yarın KESK'e bağlı öğretmenler, doktorlar, hemşireler, büro çalışanlarından oluşan 250 bin memurun iş yerlerine siyah kıyafetle gidip, siyah kurdele bırakacaklarını; ardından da öğle saatlerinde greve başlayacaklarını bildirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.