Manisa'da Bugün

KÖTÜ YOLLARIN BARİKATI OLACAKLAR

GÜNDEM

Yaz aylarında çocuklara Kuran-ı Kerim dersi veren İlim ve Yayma Cemiyeti ara dönemde de aynı çocuklara karakter eğitimi verecek.

Yazın çocuklara Kuran-ı Kerim dersi veren İlim ve Yayma Cemiyeti ara dönemde de aynı çocuklara karakter eğitimi verecek. Manisa Merkez Sultan Camii bahçesinde Dostlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nde gerçekleştirilen karakter eğitimi programının pilav ikramlı tanıtımına Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, İlim ve Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanı Recep Özgüvenç ve yönetimi, öğrenciler ve velileri katıldı. Karakter eğitimi tanıtım programında konuşan Başkan Özgüvenç, gençliğin bir ülkenin geleceği olduğunu söyledi. Gelecek nesle sahip çıkmamız gerektiğine dikkat çeken Özgüvenç, “Çok cazip gelen çeşitli vasıtalarla gençler, kötü yollara çekilmek istenmektedir. Gençlik her zaman zararlı akımların boy hedefi olmuştur. Alışkanlık haline gelen şeylerin terk edilmesi kolay değildir. Gençlerimize yapılacak en büyük iyilik, onları eğitmektir, ilim sahibi yapmaktır. Unutmayalım ki cehalet, musibetlerin en kötüsüdür. Eğitim insanı değiştirir ve geliştirir. Gençler kendilerine yararlı olacak şeylerin farkına ancak, eğitimle varabilirler. Eğitim gençlerin en güzel ahlak sahibi olmalarını sağlamalıdır. Söz iş ve davranışlarda "doğru olmak" ilkesini kazanmalıdır. Gençler eğitimle, kendi sorunlarını çözme yeteneğini elde etmelidir. Eğitimle her genç iyi bir meslek edinebilmelidir. Eğitim ile iyi, güzel sağlam iş yapma anlayışının yerleştirilmesi gerekir. İyi işler yapmak, kalıcı eser bırakmak hedef olmalıdır. Kalıcı ve güzel işler yaparak ömür sermayesini iyi kullanmak gerekir. Çok çeşitli iletişim vasıtalarıyla düşünce ve ahlak ifsat edilmek istenmektedir. Gençlerimiz kültürel yozlaşmanın etkisinde kalmayacak şekilde yetiştirilmelidir” dedi.

 

 Okul döneminde de açık

Yarıyıl tatilinin yanı sıra okul dönemlerinde de İlim Yayma Cemiyeti’nin faaliyetlerine devam edeceğini belirten Özgüvenç, “ Yarıyıl tatilinin ikinci haftasından itibaren öğlen ve ikindi arası eğitimler devam edecek. Yarıyıl tatilinin bitiminden sonra da her pazar günü öğle ve ikinci arası eğitimlerimiz sürecek. Gençler, dinine ve dünyasına yararlı olacak güzel bir arkadaşlık ortamında, büyük fayda elde etmiş olacaktır. Cemiyetimiz böyle ortamları oluşturma çabasındadır. İlim Yayma Cemiyeti, gençlerin vakitlerini en verimli şekilde değerlendirmeleri ve iyi bir eğitim görmeleri için, çalışmalarını sürdürmektedir. Gençlere güzel ortamlar hazırlamaktadır. Hedefimiz, gençlerimizi modem bilimlerde donanım sahibi yapmak, hem de manevi ve geleneksel ilmi mirasımızı onlara kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.