Manisa'da Bugün

KÖYLÜLER KONTEYNER SINIF İSTEDİ

GÜNDEM

KÖYLÜLER KONTEYNER SINIF İSTEDİ

Saruhanlı’nın Tirkeş köyünde çocuklarının taşımalı sistemle sekiz kilometre mesafedeki beldede eğitim alacak olmasına karşı çıkan veliler köydeki okulun bahçesinde eylem yaptı. Tirkeş köyündeki okul binasının yıkım kararı bulunması nedeniyle çocuklarının taşımalı sistemle Nuriye’de eğitim görecek olmasını istemeyen veliler, “okulumuzu kapattırmayız", "taşımalı eğitim istemiyoruz", "köyümüze yeni okul isteriz” diye slogan attı. Okul bahçesinde açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Zeynel Karadağ, 130 öğrencinin eğitim gördüğü köylerindeki 3 parçalı okul binasına 2006 yılında yıkım kararı verildiğini söyledi. Binaların çok eski olduğunu, bu nedenle “eğitim yapılamaz” raporu verildiğini dile getiren Karadağ, şöyle konuştu: “Çocuklarımız sömestr tatilinden sonra taşımalı sistemle köyümüze 9 kilometre mesafedeki Nuriye beldesinde eğitim görecek. Biz köylüler olarak çocuklarımızın taşımalı sistemle eğitim görmesini istemiyoruz. Köyümüze yeni okul yapılsın. Yeni okul yapılıncaya kadar çocuklarımız için köyümüze konteyner sınıf temin edilsin. Eğer talebimiz kabul edilmezse, bütün cezaları göze alıp çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz.”
Okul Koruma Derneği Eski Başkanı Müjdat Şengel de köylülerin taşımalı eğitim sistemine sıcak bakmadıklarını dile getirerek şunları söyledi: “Velilerin görüşü alınmadan nasıl böyle bir karar alınır. Anasınıfına, birinci sınıfa giden çocuklarımız var. Bunlar bizden uzakta orada nasıl kendilerini idare edebilirler. Allah korusun kaza riski var. Biz köyümüze yeni bir okul yapılmasını talep ediyoruz. Taşımalı eğitim istemiyoruz.”
Öğrenci velisi Ayşegül Alkan da taşımalı eğitim kapsamında 130 öğrenciye araç ve yemek tahsis edilmesi yerine köylerine yeni okul yapılmasının daha hayırlı olacağını ifade etti. Küçük çocuğunu bilmediği tanımadığı bir beldeye göndermek istemediğini anlatan Alkan, sözlerine şöyle devam etti: "Kime güveneyim. Kimi gün çocuklarımız hasta oluyor. Hemen koşup okula gelebiliyoruz. Ama eğer taşımalı eğitime geçilirse o beldeye nasıl gideceğiz. Kaldı ki eşlerimiz işte oluyor. Ben kadın halimde nasıl giderim, çocuğumla nasıl ilgilenebilirim. Devletten tek isteğimiz yeni bir okul. Yeni okul yapılıncaya kadar konteyner sınıf yapılsın.”
Köylüler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.