Manisa'da Bugün

Mahkeme Beyazfil için itirazları kabul etti

GÜNDEM

Beyazfil binasının kültür varlıkları tescilinin kaldırılma kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ile açılan dava, Manisa 2. İdare Mahkemesi’nce kabul edildi.

Beyazfil binasının kültür varlıkları tescilinin kaldırılma kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ile açılan dava, Manisa 2. İdare Mahkemesi’nce kabul edildi.
Manisa 2. İdare Mahkemesi, Beyazfil binasının kültür varlıkları tescilinin kaldırılma kararının iptali ve yürütmenin kaldırılması talebi ile ilgili açılan davayı ön incelemeden geçirdi. Mahkeme, dava açılma talebini kabul etti.
Eski HSYK üyesi Ali Suat Ertosun’un kız kardeşi Süheyla Ertosun’un Kültür ve Turizm Bakanlığı’na açtığı davada, tescilin kaldırılmasının satın alanlara haksız kazanç sağladığı belirtilerek, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesi’nin yazılı görüşünün alınmadığı ileri sürüldü.
TÜM BELGELERİN BİRER ÖRNEĞİ İSTENDİ
Mahkemenin verdiği kararda, “Davaya konu taşınmazın kültür varlığı olarak tesciline ilişkin bölge kurulu kararının ve dayanağı uzman raporları, fotoğraf vb. tüm belgelerin, taşınmazın tescil kaydının devamına ilişkin bölge kurulu kararının ve başvuru ekinde yer alan akademisyen raporunun, taşınmazın tescil kaydının kaldırılmasına ilişkin Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararının ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan raporun, taşınmazın kentsel sit alanı içerisinde kalıp kalmadığı bildirilerek kentsel sit tescil kararının dayanağı uzman raporlarının, kentsel sit sınırlarının, tescillli taşınmazların ve uyuşmazlık konusu taşınmazın işaretlendiği 1/1000 ölçekli hali hazır haritanın ve dava konusu işlemin dayanğı olan tüm belgelerin onaylı birer örneğinin istenmesine oy birliğiyle karar verildi” ifadeleri kullanıldı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.