Manisa'da Bugün

MANİSA, 2015'İN BÜTÇESİNİ EN İYİ KULLANAN BÜYÜKŞEHİR SEÇİLDİ

GÜNDEM

İMAR ve Yapı Derneği (İMYAD), Büyükşehir Belediyeleri arasında yaptığı bütçe performansı değerlendirmesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni, 2015'in bütçesini en iyi kullanan büyükşehir belediyesi seçti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise İMYAD tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 220 puanla en iyi bütçe performansı gösteren başkan oldu.

İMYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ayaz, "Projeye başlarken bütün detaylarıyla belediyelerimize sunduk. Hangi kriterlere tabloda yer vereceğimizi belirttik. Bu kapsamda da Temmuz ayında başlattığımız 'Belediyeler Arası Bütçe Kullanım Performanslarının Resmi Veriler Doğrultusunda Değerlendirme ve Ödüllendirme Projesi' 2015 yılı bütçe performansları, 4 kriterle değerlendirmeye alındı. Bütün sonuçlarıyla beraber, bütçe performansında ülkemiz genelinde en başarılı Büyükşehir Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanları arasında yapılan değerlendirme sonucunda 220 puan alarak 2015 yılı bütçe performansı birincisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün oldu. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.


Memnuniyeti aktaran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, "Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra il genelinde yapılması gereken birçok önemli iş vardı. Bunların başında MASKİ geliyordu. Geçtiğimiz 2.5 yıllık süreci başarıyla atlattık. Aldığımız ödüllerinde başarılarımızın en önemli göstergesi olduğuna inanıyorum. Devletimizin bizlere verdiği bütçeyi iyi ve doğru kullanarak Manisalı vatandaşlarımıza hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımızla sık sık buluşuyor onların da takdirini alıyoruz. Bizlere bu ödülü layık gören İMYAD yönetimini de teşekkür ediyorum. Bizim için gurur kaynağı oldu" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.