Manisa'da Bugün

MANİSA BELEDİYESİ YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR

GÜNDEM

MANİSA Belediyesi, tek girişi iki tane tren yolu üzerinden olan Ahmet Bedevi Mahallesi’ne girişin güvenli olması amacıyla mahalleye yeni bir yol kazandırmak için başlattığı çalışmaların sonuna geldi. Yolda incelemelerde bulunan Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil, yolun 12 metre genişliğinde olacağını ve mahallenin tam ortasından geçecek yeni bir ana cadde oluşturduklarını söyledi

 Manisa Belediyesi’nin Manisa 19 Mayıs Stadyumu altından Ahmet Bedevi Mahallesi’ne kadar olan bölümde başlattığı yol yapım çalışmalarını Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil ve Belediye Başkan Yardımcısı Yüksek Makine Mühendisi Cem Çöllü yerinde inceledi. Ahmet Bedevi Mahallesi’ni ilgilendiren ve önem arz eden yol için bir kısım kamulaştırmaların yapıldığını belirten Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil, “Mahallenin Akhisar Caddesi’nden çok dar bir girişi vardı. Yaptığımız kamulaştırmalarla yolun büyük bir kısmı açıldı. Birkaç tane kamulaştırılması gereken daha yer var. Onlar da yapıldıktan sonra yolun tamamı açılacak. 12 metre genişliğinde bir yol. Ahmet Bedevi Mahallesi’nin bir girişi Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi karşısından ancak oradan iki tane demiryolu geçiyor. İkinci girişi ise burası. Burayı ana cadde olarak da niteleyebiliriz. Çünkü mahallenin ortasından geçen bir yol. Kamulaştırmaların tamamı bittikten sonra da bordürlerin tamamı bitecek. Ancak Fen İşleri Müdürlüğü’müz yolun dolgusunu ve düzenlemesini yapmıştır. Bordürleri çekildikten sonra da asfaltına geçilecek. Herhalde kısa zamanda başlayacağız” diye konuştu.

Orta refüj de yapılacak

Yolun yanı sıra orta refüjün de yapılacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Yüksek Makine Mühendisi Cem Çöllü’de, orta refüjün aydınlatma ve düzenlemesini de yapacaklarını, çalışmaların tamamlanmasının ardından tren yolundan geçen ve büyük tehlike arz eden yola alternatif yeni bir yolu Adnan Menderes Mahallesi’ne kazandıracaklarını ifade etti. Çöllü, yeni yolun mahalleye hayırlı olmasını diledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.