Manisa'da Bugün

MANİSA BELEDİYESİ’NE AVRUPA DİPLOMASI

GÜNDEM

Manisa Belediyesi, 1955 yılında Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından oluşturulan ve o tarihten itibaren Avrupa düzeyinde çalışmalar yapan belediyelere verilen Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan Avrupa Diploması Ödülü’nü almaya hak kazandı.

 Avrupa düzeyinde çalışmalar yapan belediyelere Avrupa Diploması, Strasbourg'da düzenlenen törenle takdim edildi. Törene Manisa Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Manisa Belediyesi AB Projeleri ve Dış İlişkiler birimi personelleri Bahar Şahin ve Zeynep Karaalp katıldı. Strasbourg'da ki tören Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İlişkiler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı Liliane Maury Pasquier ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Avrupa Ödülü Alt Komisyonu Başkanı Alan Meale başkanlığında gerçekleşti. Avrupa Diploması Ödülü için düzenlenen programda, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İlişkiler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı Liliane Maury Pasquier’e ve Avrupa Ödülü Departman Sorumlusu Maria-Anne Menger’e hediyeleri takdim edildi.
"MANİSA İÇİN GURUR VERİCİ"
Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan Avrupa Diploması’nı almaya hak kazandıkları için mutlu olduklarını ve ödülün Manisa için gurur verici olduğunun altını çizen Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, “Avrupa Ödülü’ne giden yolda belediyeler önce “Avrupa Diploması” daha sonra “Şeref Bayrağı” ve “Şeref Plaketi” ile ödüllendirilmektedirler. Avrupa diploması, ödüllendirilen şehirde sadece Avrupa düzeyinde yapılan işleri tasdik etmekle kalmayıp, kardeş şehirler ve Avrupalı ortaklarla ilişkiler kurulmasında ve bu ilişkilerin geliştirilmesi noktasında teşvik edici bir rol oynamaktadır. Önümüzdeki yıllarda Şeref Bayrağı ve Şeref Plaketi’ni de almaya hak kazanacağımızdan şüphemiz yok” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.