Manisa'da Bugün

MANİSA CHP 29 EKİM'DE CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİ

GÜNDEM

Manisa'da, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasında CHP'nin düzenlediği organizasyonda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdi.

 Manisa'da, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasında CHP'nin düzenlediği organizasyonda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdi. 
Manisa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından CHP'nin düzenlediği organizasyonda bir araya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, İşçi Partisi, Altınokta Körler Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş Manisa 19 Mayıs Stadyumu önünde toplandı. Cumhuriyet Yürüyüşü'ne CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Hasan Ören, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan da destek verdi. Yaklaşık 4 bin kişi sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi üzerinden Manolya Meydanı'na buradan da Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Grup zaman zaman duraklayarak Andımız'ı okudu. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden kutlamalarda, yürüyüşe katılan sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç da yaptığı konuşmada, "Milli devlet yapımızın, ulusal varlığımızın devamı için büyük bir coşkuyla kutlamak zorunda olduğumuz en önemli bayramımız" dedi. Koç, Cumhuriyet'in içi boş bir kavram olmadığını belirterek şunları söyledi: "90 yılda oluşturmaya çalıştığımız milli birliğimizin en önemli tarifidir. Cumhuriyeti kurmadan önce İstanbul'da bir ülkenin dini ve siyasi yapısını bir İngiliz komutanının eline bir kurşun dahi atmadan teslim edenlere karşı bu coğrafyanın bir başkaldırışıdır. Bu başkaldırışın nasıl olduğunu Manisalılar iyi bilir." 

"BU ÜLKE İÇİN BEDEL ÖDENDİ"
Türkiye Cumhuriyeti'nin masa başında hediye edilmediğini söyleyen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir bedel ödendi bu ülke için. Bu bedeli nasıl ödedik hepimiz biliyoruz. Ancak, bunu unutanlar var. Unutturmaya çalışanlar var. Kurtuluş Savaşı diye bir süreç olmadı diyenler var. Batı Anadolu'nun her yerinde Çanakkale'de olan şehitliklerin sanal olduğunu söyleyenler var. Yani anlamını yitirme bakımından bu ülkenin altına tünel kazanma bakımından nereye kadar ulaştıklarını gösteriyor. Bu mücadeleyi verenlerin farklı soyları sopları kökenleri vardı. Hepsinin farklı inançları vardı. Ama hiç biri benim aşiretim benim ırkım benim inancım demedi kol kola verdi. Beraber şehit ve beraber gazi olarak ulusal kimlik hediye edildi." 
Konuşmaların ardından Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğrencisi Aydın Nalbant da Andımız'ı okudu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.