Manisa'da Bugün

MANİSA CUMHURİYET BAŞSAVCISI’NDAN ARINÇ’A GÖNDERME

GÜNDEM

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmakdiyebilirsiniz” sözlerine gönderme yaparak, “Düne kadar bunlara destek olan insanlar bugün çıkmış ‘biz ahmakmışız’, diyor. Ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Bu kadar sıkıntıdan sonra, ‘ben kenara çekileyim’, ‘ben seyredeyim demek yok.” dedi.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlarla ilgili bilgileri basın mensuplarıyla paylaşmak için toplantı düzenleyen Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, önemli açıklamalara imza etti.

1 HAKİM FİRAR ETTİ

Manisa’da düzenlenen FETÖ operasyonlarıyla ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Başsavcı Akif Celalettin Şimşek, 32 hakim ve savcının hakkında işlem yapıldığını söyledi. Merkezde görev yapan bir hakimin firar halinde olduğunu söyleyen Şimşek, "Alaşehir’de hakkında işlem yapılan 3 hakim ve 2 savcı tutuklandı. Akhisar’da işlem gören 3 hakim ve 2 savcı var, bunların da tutuklanma işlemleri gerçekleştirildi. Turgutlu’da 2 hakim ve savcı tutuklandı. Salihli’de 4 hakim ve savcı işlem görmüştü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Buna itiraz ettik. Manisa merkezde toplam 15 hakim ve savcı hakkında işlem yaptık. Bunlardan 6 tanesi savcı olup 4’ü tutuklandı, 2’si serbest bırakıldı. 8 tane idari yargı hakimi hakkında işlem yapıldı, 5’i tutuklandı, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Merkezde görev yapan hakimlerden bir tanesi de firar halinde. Onun için de yakalama kararı çıkardık.” dedi.


‘BU CEMAAT KENDİSİNİ SATMIŞ BİR TERÖR ÖRGÜTÜ!’

Verdiği bilgiler sonrasında FETÖ/PDY terör örgütünün gerçek yüzünün halk tarafından görülmesini istediğini söyleyen Akif Celalettin Şimşek, "Manisa’da özellikle halk da, esnaf da, vatandaş da lütfen kendine gelsin. Bunlarla irtibatı olanlar irtibatlarını kessinler. Vatanlarının, milletlerinin yanında olsunlar. Bu ihanet şebekesinin amacının ne olduğu ve nereye hizmet ettiğini artık herkes biliyor. Bu adam neden Amerika’da? İnsanlar bunu ne için sorgulamıyor? Fethullah Gülen cemaati dini bir cemaat değil. Bu cemaat kendisini satmış bir terör örgütü. Dış hain devletlerin bu ülke üzerine uygulamaya çalıştığı plan ve projenin bir figüranı. Benim insanım bunlara artık kanmasın.” diye konuştu.

ARINÇ’A GÖNDERME, 'HESAP VERECEKSİNİZ!'

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz’ sözlerine gönderme yapan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "Biz Manisa’da 1,5 yıldır bu kişilerle uğraşıyoruz. Biz bu yolda işini son derece güzel, son derece dirayetli yapan Emniyet Müdürümüzü kaybettik. Ne yapmıştı ki? O tarihte de alanda çok güçlüydüler. Düne kadar bunlara destek olan insanlar bugün çıkmış ‘biz ahmakmışız’, diyor. Ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum. İsim vermeyeceğim, ne demek istediğimi anladınız. Hiç kimse kusura bakmasın. Bu güne kadar bu ülkeye ihanet eden insanların içinde yer alan, bunlara destek olan, suistimallere göz yuman ve bunların karşısından bize saldıran herkes bunların hesabını verecek. Bunun hiç şakası yok. Bu kadar sıkıntıdan sonra, ‘ben kenara çekileyim’, ‘ben seyredeyim demek yok. Herkes hesap verecek. Bunlarla çalışan herkes hesap verecek. Benim tek istediğim ve arzum, gariban memurlarımız ve sokaktaki vatandaşımız bunlardan kopsun.” dedi.

Yorumlar (1)

kerim 8 Yıl Önce

Bu adam cok cesur. Savci mi siyaset ci mi trol mu belli degil. Ulke maalesef bunun gibi hukukla yakindan uzaktan alakasi olmayan adamlara emanet.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.