Manisa'da Bugün

MANİSA'DA 2 ASKER İLE 4 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

GÜNDEM

Manisa’da Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında gözaltına alınan İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Ahmet Çiçek ve Yüzbaşı Engin Kupan, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak İzmir Askeri Cezaevi’ne gönderildi. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 hakim ve savcıdan 4’ü  tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser H.İ.Ç de adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar arasında. 

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası Manisa'da İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Ahmet Çiçek ve Yüzbaşı Engin Kupan'ın da bulunduğu 5 asker, 5 hakim ve savcı ile İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir komiser gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar, sağlık kontrollerinin yapılması ardından savcılığa sevk edildi.

ALBAY VE YÜZBAŞI TUTUKLANDI

İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Ahmet Çiçek ve Yüzbaşı Engin Kupan'ın bulunduğu 5 kişi, savcılık ifadeleri ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim, Albay Ahmet Çiçek ve Yüzbaşı Engin Kupan'ın tutuklanmasına karar verdi. 2 asker adli kontrol şartıyla toplam 3 asker serbest bırakıldı.

4 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

Yine aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 hakim ve savcıdan 4'ü tutuklandı. 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

KOMİSER DE SERBEST

Öte yandan operasyon kapsamında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser H.İ.Ç de hakim kararıyla serbest bırakıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.