Manisa'da Bugün

MANİSA'DA MESİR HAZIRLIKLARI BAŞLADI

GÜNDEM

MANİSA Valisi Mustafa Hakan Güvençer, UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirasları arasına giren Uluslararası Mesir Festivali'nin 477'inci yıl kutlamaları için işadamları, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden destek istedi. 

Bu yıl 477'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Mesir Festivali'nin ilk toplantısı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı. Valilik brifing salonunda yapılan toplantıya festival kutlama komitesinde yer alan MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Mesiri Manisa'yı Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık katıldı. Vali Güvençer, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da valilik bünyesinde oluşturulan komitenin en iyi programı hazırlayacağını vurguladı. Mesir macununun 21 Mart tarihinde karılacağını ifade eden Güvençer, "Uluslararası Mesir Festivali Haftamız ise 18-23 Nisan tarihleri arasında olacak. Bu yıl mesir macunu saçım törenimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na denk geliyor. Bu festivalin coşkusunu daha da artıracağına inanıyorum. Yerel yönetimlerimiz kendi bütçelerinden bu organizasyona yeterli desteği vermeye hazır. Lakin emeğin paylaşıldığı gibi mali boyutun da paylaşılması adına elinde finansal güç tutan odalarımız, derneklerimiz, STK'larımız da bu festivale sahiplenmek durumunda. Bu yılki festival bütçesi geçen yıllardan daha az olmayacak. Bu festival bir kültür yaşamasıdır. Sadece bir ticari veya eğlence olayı değildir. Manisa'nın değerlerinin tüm dünya ile paylaşılmasıdır" diye konuştu. Vali Güvençer her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile bakanlar ve milletvekillerinin festivale davet edileceğini dile getirdi. 

6 TON MESİR MACUNU SAÇILACAK

Toplantıya katılan Mesiri Manisa'yı Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise geçtiğimiz yıl festivalin terör olayları sebebiyle buruk bir şekilde kutlandığını ifade ederek, "İnşallah bu yıl da ülkemizde terörden kaynaklanan olumsuz olaylar yaşanmaz ve coşkulu bir şekilde festivalimizi kutlarız. Dernek olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. 6 ton mesir macununun tarihi Sultan Cami'nin kubbeleri ile çevresindeki binalardan halka saçılacak" dedi. AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Manisa'nın köklü geleneği olan Mesir Festivali'ne toplumun tüm kesiminin sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. 

"YENİ FİKİR VE SUNUŞLARA HAZIRIZ"


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise coşkulu ve geçtiğimiz yıla nazaran çıtasının bir kat daha yükseltilerek kutlanacağını dile getirdi. Ergün, "Bu olaya sadece valilik, büyükşehir, ilçe belediyesi ve derneğimizin dışında kentimizin sanayicisinin, işadamlarının, sivil toplum örgütleri olmak üzere tüm Manisa'nın sahip çıkmasını istiyoruz. Sponsor noktasında desteklerin katılımların sağlanması gerektiğine inanıyorum. Yeni fikirlere ve sunuşlara her zaman açığız" diye konuştu. 

477'inci Uluslararası Mesir Festivali'nin taslak programının önümüzdeki aylar içerisinde hazırlanıp kamuoyuna tanıtılacağı belirtildi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.