Manisa'da Bugün

Manisa'da yağışlı hava bekleniyor

GÜNDEM

Manisa Valiliği yazılı açıklama yaparak Manisa'da yağışlı hava tahmin edildiğini duyurdu.

Bölgemiz bugün (17 Nisan 2017- Pazartesi) Orta Avrupa üzerinden gelen serin ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına giriyor. Öğle saatlerinden sonra kuzeybatıda başlayacak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların gün içerisinde tüm bölgeye yayılacağı beklenmektedir.

Yağışların; Çanakkale il geneli, Balıkesir'in (Merkez dahil) kuzey ve batı ilçeleri, İzmir'in Bergama ve Kınık ilçeleri ile Manisa'nın Soma ve Kırkağaç ilçelerinde kuvvetli (21-50kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Halen güney ve batı yönlerden orta kuvvette esen rüzgarın akşam saatlerine kadar bölgenin batı kıyı şeridinde kuvvetli, gökgürültülü yağış anında kısa süreli fırtına şeklinde eseceği beklendiğinden;

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, dolu yağışı, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama - Bitiş Zamanı: 17.04.2017 / 15:00 - 18.04.2017 / 09:00 TSİ

Yağış Şiddeti Sınıflandırması

Hafif Yağış 1 - 5 mm

Orta Kuvvette Yağış 6 - 20 mm

Kuvvetli Yağış 21 - 50 mm

Çok Kuvvetli Yağış 51 - 75 mm

Şiddetli Yağış 76 - 100 mm

Aşırı yağış 100 mm üzeri

Not: 12 Saatlik periyotta miktara bağlı değerlendirme yapılmış ve bölgeler arası topografik farklılıklar dikkate alınmadan sınıflandırılmıştır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.