Manisa'da Bugün

MANİSA'DAN 36 BİN İHBAR

GÜNDEM

MANİSA kent merkezi ve bazı ilçelerinde hava sıcaklıklarının eksi üç dereceye kadar düşmesiyle yaşanan iki ayrı don olayı yüzünden 36 bin 600 ihbar geldiği, 22 bin ihbarın hasar tespitinin yapıldığı açıklandı.

Değişen iklim şartları, frekansı ve şiddeti artan doğal riskler, üreticilerin tarım sigortası TARSİM'e olan ilgisini arttırıyor. Manisa'da etkili olan don, dolu, fırtına, sel ve su baskını olayları yüzünden başta 'üzüm' olmak üzere birçok ürün ciddi boyutlarda zarar gördü. Tarımsal üretimlerinin kesintiye uğramaması ve gelir kayıpları yaşanmaması için bilinçlenen üreticiler, son yıllarda tarım sigortasını yaptırmayı ihmal etmiyor. 

TARSİM'den yapılan açıklamada, sistemin başlangıcından 2016'nın Mart ayı sonuna kadar Manisa'da, Bitkisel Ürün Sigortaları branşında yaklaşık 271 bin poliçenin düzenlendiği, bunların 185 bininin 'üzüm' ürünü olduğu belirtildi. Üzümü zeytin, mısır ve buğdayın takip ettiği belirtildi. Manisa'da bugüne kadar 6.7 milyar lira değerinde tarımsal varlığın ve yaklaşık 2.7 milyon dekar alanın sigortalandığı, sigortalı üreticilerden alınan 240 milyon liraya karşılık, yaklaşık 404 milyon lira hasar ödemesi yapıldığı açıklandı. 

Manisa'da son olarak 18 Mart ve 29 Mart tarihlerinde meydana gelen don yüzünden 36 bin 600 adet hasar ihbarı alındığı, 22 bin ihbarın hasar tespitinin tamamlandığı, kent genelinde 200 eksper ile diğer ihbarların hasar tespit çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanacağı bildirildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.