Manisa'da Bugün

Manisa Engelliler Meclisinde Gergin Anlar

GÜNDEM

Manisa Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde kurulan ancak yılda 2 kez genel kurul yaptığı için feshedilen Engelliler Meclisi yeniden oluşturuldu.

 Kurulu, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç yaparken, Başkan Yardımcılığını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu, katip üyelikleri ise Genel Sekreteri Yonca Ekmekçi, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kaş yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Engelliler Meclisi kurulduğundan beri birlikte hareket edilmesini hep söylediğini belirterek, “Bizim amacımız engellilerin sorunlarını azaltmaktır. Ondan dolayı birlikte hareket edin diyoruz. Dün yaşananları unutalım. Engellilerle ilgili projeler üretilsin ama buna da herkes sahip çıksın. Bundan sonra burada oluşturulacak olan Engelliler Meclisi’ne tüm engelli dernekleri sahip çıkmalı. Aramıza siyaset girmesin. Siyaset sokmaya çalışanlara izin vermeyelim” dedi.

Manisa Altı Nokta Körler Derneği’nden Arif Zengin, güçlü bir Engelliler Meclisi istediklerini belirterek, “Manisa’nın engelliler için daha elverişli olması için çalışalım. Dernekler arasında mücadele değil, rekabet değil sadece diyalog eksikliği var. Bu meclis bu diyalogu sağlamalı. Geçmişte yaşanan hatalara izin vermeyelim” diye konuştu.

 

Daha sonra Engelliler Meclisi Başkanlığı ve Yürütme Kurulu adayları seçimi yapıldı. Genel Kurul’da Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mehmet Göktaş ile Manisa Bedensel Engelliler Derneği üyesi Gülnur Türen yarıştı. 47 oyun kullanıldığı seçimde Gülnur Türen, 25 oy olarak başkan seçilirken, Mehmet Göktaş ise 22 oyda kaldı. Mehmet Göktaş, üyeler dışında bazı kişilerin oy kullandığını iddia ederek, sonuçlara itiraz etti. Göktaş, normalde 43 oy kullanılması gerekirken, 47 oy kullanıldığını söyledi. Başkan Genç, Göktaş’a şimdi kullanılan 4 oyu sileyim mi dedi. Arif Zengin ise niye itiraz ediyorsun diye karşı çıktı. Divan Başkanı Mustafa Genç, seçime temsilci göndermeyen kurumlara sitem ederek, “Kurumlar ciddiye almayıp, göndermediyse benim sucum ne? Kime yazı yazılacağını ben kafamdan uydurmuyorum” dedi. Başkan Genç, seçime temsilci gönderen kurumların mektuplarını genel kurula okudu.

 

Yürütme Kurulu’na seçilenler:

Hasan Şahin, Adnan Özdemir, Ali Arslan, Sevim Kuran, Murat Güven, Cevriye Ercan, Süleyman Ekici seçildi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.