Manisa'da Bugün

MANİSA FATİH PARK'INDA DEĞİŞİM BAŞLADI

GÜNDEM

MANİSA Belediyesi, Fatih Parkı’nda bulunan göletin sızdırma yapmasından dolayı parkta yenileme çalışmaları başlattı.

 MANİSA Belediyesi, Fatih Parkı’nda bulunan göletin sızdırma yapmasından dolayı parkta yenileme çalışmaları başlattı. Çalışmaları inceleyen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bölgenin 3. Derece arkeolojik sit alanı olması nedeniyle kazı yapılmadan ve mevcut dokuyu bozmadan gölette revizyon yaptıklarını söyledi. Başkan Ergün, göletteki çalışmanın tamamlanmasının ardından göletin ortasına yapılacak platforma, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiğini anlatan at üzerinde bir heykelinin yerleştirileceğini de sözleri ekledi.

Manisa Belediyesi’nin Fatih Parkı’nda başlattığı revizyon çalışmalarını Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Eryılmaz ile birlikte inceledi. Projenin sorumlusu Işık Bayrıl’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ergün, parkta çalışma yürüten işçileri de selamladı. Fatih Parkı’nın 3. Derece arkeolojik sit alanı olduğunu, bu nedenle parkta kazı yapılmadan ve dokuyu bozmadan çalışma yürüttüklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Parkın içinde bulunan gölet su sızdırıyordu. Bunun üzerine göleti yenilerken, parkta da bir takım düzenlemeler yapalım istedik” dedi.

Fatih Sultan Mehmet Heykeli Konulacak

Proje üzerinden çalışmaları inceleyen Başkan Ergün, parkta yapılacak düzenlemeler ile ilgili şu bilgileri verdi: “Göletin sızdırma problemini çözdükten sonra doğal taşlarla orta kısmına bir platform yapacağız. Bu platformun üzerine de, Osmanlı İmparatorluğu’nun çağ açıp, çağ kapatan büyük padişahı Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiğini anlatan at üzerinde heykelini konuşlandıracağız. Burada yapılan tüm çalışmalarda tamamıyla doğal taşlar kullanılıyor. Tarihe olan saygımızı en iyi şekilde gösteren örneklerden bir tanesini de Fatih Parkı’nda hayata geçirmiş bulunuyoruz. Hava şartları elverişliyken çalışmalarımızı tamamlayıp, parkı halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.