Manisa'da Bugün

MANİSA'NIN ÇÖPÜ TEK MERKEZDE TOPLANACAK

GÜNDEM

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi projesinde revizyona gittiklerini belirterek, 17 ilçesinin çöpünün bu tesise getirileceğini açıkladı. Tesisin kapasitesi günlük bin 550 ton çöpü alacak şekilde artırılacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda yapıldı. Yunusemre'nin Uzunburun Mevkii'nde yapımı süren katı atık bertaraf tesisi hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Cengiz Ergün, çöp tesisi projesinde revizyona gittiklerini açıkladı. 

Tüm kentin çöpünü tek bir merkezde toplamaya karar verdiklerini dile getiren Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na projedeki değişiklik için gerekli başvuruların yapıldığını söyledi. Tek tesisle çöp sorununu halledeceklerini kaydeden Ergün, kent genelinde çok fazla çöp sahası olduğunu belirtip, daha fazla çevre kirliliğini yaratmadan sorunu halletmek istediklerini dile getirdi. Uzunburun katı atık bertaraf tesisinin önümüzdeki yıl Mart-Nisan aylarında tamamlanacağını kaydeden Ergün, "Başka bir tesis yapmayacağız. Mevcut yerin kapasitesi yeni yapılacak ÇED ile Manisa'nın 1550 ton çöpünü alacak şekilde arttırılacak. Şuan 650 gün kapasiteli tesisimiz bitmek üzere. Biz ÇED başvurumuzu yaptık, süreç başladı. ÇED revizesinden sonra proje revizyonuna geçeceğiz" diye konuştu. 


10 ÇÖP AKTARMA İSTASYONU YAPILACAK



Daha önceki projede sadece Ahmetli, Turgutlu, Saruhanlı, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinin çöplerini bu tesise götürmeyi planladıklarını vurgulayan Ergün, proje değişikliğiyle 10 aktarma istasyonu yapacaklarını söyledi. Ergün, "Ahmetli, Turgutlu, Şehzadeler, Yunusemre ve Saruhanlı'nın çöpü merkeze gelecekti. Şimdi ilin tamamının çöpünü taşıyacağız. 10 tane çöp istasyonu planladık. Mahalli çevre kurulu kararını aldık, proje çizimleri yapıldı. Turgutlu'nun proje çizimi bitti, Bakanlığa sunuyoruz. Yatırım artışı ÇED raporundan sonra ortaya çıkacak. Çöpün büyük çoğunluğu merkez ve merkeze yakın ilçelerde oluşuyor. Akhisar, Turgutlu, Salihli, Şehzadeler ve Yunusemre'de yoğunluk olduğundan dolayı çöpün diğer ilçelerden taşınması bizi zorlamayacak" dedi. Toplantıda ayrıca Saruhanlı ilçesi Çamlıyurt Mahallesi'ne yapımı planlanan çöp aktarma istasyonunun yeri bölge halkının endişeleri nedeniyle değiştirildi. Aktarma istasyonunun yeri önümüzdeki günlerde Saruhanlı Belediyesi'nin belirleyeceği yere inşa edilecek. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.