Manisa'da Bugün

MANİSA VALİSİ SARUHANLI’DA

GÜNDEM

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, yörede yaşayan vatandaşların, kentin tarihi ve turistik yerlerini tanımadığını ifade etti.

 Vali Daşöz, Saruhanlı’ya bağlı Koldere Beldesi Belediye Başkanı Serdar Yıldırım’ı ziyaret ederek, beldede incelemelerde bulundu. Belediyenin çalışmaları ve beldenin tarihi hakkında Başkan Yıldırım’dan bilgi alan Daşöz, daha sonra kahvehaneleri gezerek vatandaşlarla görüştü. Daşöz, buradaki incelemelerinin ardından SBS Saruhanlı ilçe birincisi olan, aynı zamanda Badminton sporunda il genelinde 15 yılda 13 kez birincilik elde eden Şehit Mehmet Burhan İlköğretim Okulunu ziyaret etti.
Okulda öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Daşöz, İl genelindeki okullarda uygulanan ve öğrencilerinin sosyal ve kişisel beceriler kazanmasını amaçlayan “251 bin dev öğrenci” projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Projenin kentin tanıtımı, öğrencilerin geleceği için önemli olduğunu ifade eden Daşöz, buna rağmen projeye değişik çevrelerden zaman zaman çeşitli eleştiriler geldiğini anımsattı.
Manisa’da yaşayanların birçok kişinin kentin tarihi ve turistik yerlerini bilmediğini dile getiren Daşöz, şöyle dedi: “İşte biz bu projeyi bunun için uyguluyoruz. Kentimizi tanımak ve tanıtmak için, çocuklarımıza özgüven kazandırmak için. Çocuklarımızın sosyal ve kişiler becerilerini arıtmak için. “251 Bin dev öğrenci” projesi Manisa’nın kırsal ilçeleri olan Demirci ve Köprübaşı’nda yüzde yüz destek görüyor. Ancak ovaya indiğimiz zaman ovadaki ilçelerde problem artıyor. Proje kapsamında öğrencilere satılan kitaplardan para almamız eleştiriliyor. Halbuki satılan kitapların fiyatı piyasa değerinin kat kat altında. Kaldı ki bu kitapların satışından elde edilen gelirlerle kentimize kalıcı eserler yapıyoruz. Bunlar dev öğrencilerin eserleri olacak. Biz bu eserleri rica edip kentteki iş adamlarına da yaptırabiliriz. Ama mesele o değil, mesele çocuklarımızın bir şeyler yapıyor olmasını sağlamak.”
Vali Daşöz, okuldaki temaslarının ardından dev öğrencilerle günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daşöz’ün beldedeki programında Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile İlçedeki daire amirleri de hazır bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.