Manisa'da Bugün

MANİSA'DA 23 NİSAN KRİZİ

GÜNDEM

YURT genelinde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Manisa’da program kriziyle başladı. Manisa Valiliği tarafından hazırlanan programın ilk ayağı Manolya Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş olarak görünürken, meydana MHP ve CHP heyeti dışında katılan olmadı. Yürüyüşe katılanlar beklenmeden Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programı başlatılınca Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çelenk töreninin ardından programdan ayrıldı.

 Manisa Valiliği tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, sabah 08.40’ta Manolya Meydanı’nda şenlik yürüyüşü olarak görünüyordu.

Buradaki programa CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Mümin Deniz, Funda Solak, Belediye Meclis Üyeleri, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve CHP’li bir grup ile öğrenciler katıldı. Manolya Meydanı’ndaki şenlik yürüyüşüne katılımla ilgili Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’u arayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yürüyüşe Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden katılımın neden olmadığını sordu. Altınsoy’dan tatmin edici yanıt alınamayınca, yürüyüş başlatıldı.

“Bayramı kutlamak istemeyenler Cumhuriyet Meydanı’nda”

Manolya Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda noktalandı. Valilik tarafından belirlenen programda 09.00 çelenk sunma töreni olarak görünüyordu. Bu program da, şenlik yürüyüşüne katılanlar beklenmeden başlatılınca, yürüyüşe katılanlar programa son anda yetişebildi. Çelenk sunma töreninin ardından CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, program konusunda Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ile tartıştı. Vali Halil İbrahim Daşöz’e Valiliğin hazırladığı programı gösteren Özel, “Okuma yazma bilen herkes orada programa gelmiş. Bayramı kutlamayalım diyen herkes buraya gelmiş. Milletvekili orada, Belediye Başkanı orada ama bayramı kutlamak istemeyenler buraya gelmiş” diyerek tepkisini dile getirdi.

Valililiğin hazırladığı programa uyulmaması izahı güç bir olay

Tartışmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları, MHP teşkilatları ve Meclis üyeleriyle birlikte kutlama törenini beklemeden meydandan ayrıldı. Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Ergün, “Bugün söylenecek çok şey var. Atatürk’ün bize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın maalesef kötü bir gününü yaşıyoruz. Valilik davetiyesinde bize gelen program dahilinde 08.40 Manolya Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü olduğu yer alıyordu. Maalesef mevcut yere gittiğimizde CHP Milletvekili, il yönetimi ve MHP İl Başkanı, İlçe Başkanı ile ilgili yöneticilerin ve şahsım ile belediye meclis üyelerinin dışında orada kimsenin bulunmaması bizleri çok üzdü. İl Milli Eğitim Müdürü’ne telefonla ulaştığımızda mevcut törenin Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacağını bizlere ilettiler. Okulların oradan kortej yürüyüşü şekliyle üç tane okulun Manolya Meydanı’na geçmesi suretiyle yürüyüşü oradan Cumhuriyet Meydanı’na gerçekleştirdik. Ama ben şunu anlamış değilim: mevcut

Manisa Valiliği’nin kendi almış olduğu ve davetiyelerinde de belirtmiş olduğu bu kortej yürüyüşüne katılınmaması birinci handikap; ikincisi de saat 9’u 3 geçe Cumhuriyet Meydanı’na vardığımızda, bizlerin ve ilgili katılımcıların beklenilmeden oradaki programın başlatılmış olması, haber verilmiş olmasına rağmen başlatılmış olması bizleri üzdü. Gönül isterdi ki böyle program sıkıntısı yaşanmasın. Ancak hem kendi uyguladıkları programa uymayıp, hem de haber verildiği halde 3 dakika çocuklarla beraber yapmış olduğumuz yürüyüş beklemeden programın başlatılmasına söylenecek yorum bulamıyorum. İstenmeyen şeyler gelişiyor. Üzücü olarak görüyor ve kınıyorum. Valiliğin belirlediği bir programa yine kendilerinin uymaması izah edilmesi zor bir olay” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.