Manisa'da Bugün

MANİSA'DA 2/B ARAZİLERİNİN SATIŞINA BAŞLANDI

GÜNDEM

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde 2/B arazisi olarak kesinleşen 119 taşınmazın satışına başlandı.

 Saruhanlı Kaymakamlığı’ndan alınan bilgiye göre, kamuoyunda 2/B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına başlandı. İlçedeki Milli Emlak Şefliği Büyükbelen Beldesi, Bedeller, Çakmaklı ve Bahadır köylerindeki hak sahiplerine arazilerini satın almaları için tebligat gönderdi. Saruhanlı’da 2/B Yasası kapsamında tespit edilen 160 taşınmazın 41’i, Orman Genel Müdürlüğü’ne geri tahsis edildi. Kalan 119 taşınmazın ise satış işlemleri başladı. 668 dekara tekabül eden 119 taşınmaz üzerinde toplam 132 hak sahibi bulunuyor. Bunlardan 125’i başvuru yaparak kullandığı araziyi satın alma talebinde bulundu.
Hak sahipleri daha önceden tespit edilen rayiç bedelin yüzde 50’sini ödeyerek arazilerini satın alabilecek. Ödemelerde peşin veya taksitli ödeme talep edilmesi durumunda çeşitli indirim avantajları sağlanacak. 2/B arazisi kullanıcı vatandaşların, sunulan bu fırsatlardan yararlanmaları gerektiği vurgulanıyor.
2B arazilerinin satışı için başvuru süreci geçen yılın mayıs ayında başlamış ve 30 Ekim 2012 son tarihi, 28 Ocak 2013 tarihine uzatılmıştı. 2B alanlarının satışından ülke genelinde bu yıl 4,8 milyar lira gelir elde edileceği tahmin ediliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.