Manisa'da Bugün

MANİSA'DA 4 MEVSİM!

GÜNDEM

Manisa'da aynı günde farklı ilçelerde 4 mevsim aynı anda yaşandı. Alaşehir ilçesinde evler sular altında kalırken, Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar ise başını suya sokacak bir çeşme arayışındaydı.


ALAŞEHİR'DE BUGÜN Manisa’nın Alaşehir ilçesinde etkili olan yağmurlar sonucu taşan Delemenler Mahallesindeki derenin taşması sonucu bazı evleri su basarken yol da kullanılamaz hale geldi.

Alaşehir’in Delemenler Mahallesi Dere Mevkii’nde aşırı yağışlar sonucu mahallenin ortasından geçen derenin taşması sonucu yol kullanılamaz hale geldi. Derenin taşması sonucu bazı evlerde su baskınları ve maddi hasarlar meydana geldi.

Yaşanan dere taşkınının ardından, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban yaptığı açıklamada, "Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile olay yerinde yaptığımız inceleme sonucunda çalışmalar başlatıldı. İş makineleri ve kamyonlar ile yapılan çalışmalar sonucu sel zararının yarattığı olumsuz etki kısa sürede giderildi." dedi.

ŞEHZADELER'DE BUGÜN

Manisa, yaz mevsiminin ilk sıcak hava dalgasında adeta kavruldu. Termometrelerin 40 dereceyi aştığı Manisa’da sokaklar boşalırken, vatandaşlar gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştı.

Öğle saatlerinde 42 dereceyi bulan hava sıcaklıkları nedeniyle bazı vatandaşlar ağaç altlarında oturarak veya uzanarak serinlemeye çalışırken, Ramazan ayında oruçlu olan vatandaşlar ise sıcak havayla birlikte oldukça zorlandıklarını söylediler. Kimi vatandaşlar ise sıcak havaların bu sene geciktiğini ve sonunda yaz normallerine dönülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.