Manisa'da Bugün

Manisa'da Ahilik Haftası Etkinlikleri

GÜNDEM

Manisa'da Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası etkinlikleri başladı.

Etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından birlik ve oda başkanları ile öğrencilerden oluşan kortej mehter eşliğinde Mustafa Kemal Paşa Caddesi
üzerinden Yeni Han'a doğru yürüyüşe geçti. Yeni Han'da düzenlenen törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Köroğlu, Chp Manisa Milletvekili Özgür Özel, Mhp Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MESOB Başkanı Hasan Geriter, MESKOP Başkanı Recep Çınar, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Tören'de konuşan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu, ahiliğin kökleri çok eskilere dayanan bir gelenek olduğunu belirterek, " Ahilik; iş ahlakını savunan, sermayeyi ve işçinin haklarını koruyan, bilim eğitim ve çalışma prensipleri üzerinde kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Çıraklar ve ustalar malın kalitesinden sorumludur. Otokontrol sistemiyle malin kalitesi denetlenir ve uluslararası standartlar gözetilir. " diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.