Manisa'da Bugün

Manisa’da bin 66 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı

GÜNDEM

Manisa’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında bin 66 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırıldı. Görevden alınan personelin 12’si gözaltına alınırken, 36’sı tutuklandı. 13 kişiyse adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manisa Valiliği kanalıyla yapılan açıklamada, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında bin 66 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırıldığı bildirildi. 
EN FAZLA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN PERSONEL SAYISI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDE

Açıklamaya göre Manisa Müftülüğü’nden 2, Diyanet Eğitim Merkezi İl Müdürlüğü’nden 2, İl Emniyet Müdürlüğü’nden 133, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden 14, Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan 25, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden 2, Celal Bayar Üniversitesi’nden 103, Jandarma ve diğer silahlı kuvvetlerden 7, hakim ve savcılardan 30, İçişleri Bakanlığı’ndan 5, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden 6, Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’nden 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 718, TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü’nden 11 ve Vergi Denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı’ndan 5 personel olmak üzere toplamda bin 54 kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırıldı.

36 KAMU PERSONELİ TUTUKLANDI


Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevden uzaklaştırılan 133 personel içerisinden 9 personel gözaltına alındı, 9 personel ise tutuklandı. 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde görevden uzaklaştırılan personelden 1’i tutuklandı.

Görevden uzaklaştırılan Jandarma ve diğer Silahlı Kuvvetler personelinden 4’ü tutuklandı. 3 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Görevden alınan hakim ve savcılardan da 22’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İçişleri Bakanlığı’nda görevden alınan 5 personelden 3’ü de hala daha gözaltında.

Görevden alınan bin 66 kamu personelinden toplamda 12’sinin gözaltına olduğu, 36’sının tutuklandığı ve 13’ünün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.