Manisa'da Bugün

MANİSA’DA BİNLER DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİNE KATILDI

GÜNDEM

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Manisa’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi millet iradesine sahip çıktı.

Merkezi İstanbul Yenikapı olmak üzere tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Manisa’da da gerçekleştirildi. 

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen binlerce vatandaş, alanı tıklım tıklım doldurdu. Ellerindeki Türk bayraklarıyla kenti kırmızı beyaza boyayan vatandaşlar, darbeye karşı millet iradesine sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.

CHP’DEN KATILIM OLMADI

Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinge Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti miletvekilleri, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katılım gösterdi. Alanda CHP Manisa Milletvekilleri ile İl Başkanı Halil Tokul’un bulunmaması dikkat çekti.

Miting, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

"DARBE GİRİŞİMİ GEZİ EYLEMLERİ KADAR GÖSTERİLMEDİ!”

Tilavet ardından kürsüde bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, 15 Temmuz darbe girişiminin millet iradesi tarafından söndürüldüğünü belirtti. Türk milletinin yüreğinin büyüklüğüne vurgu yapan Taner Yıldız, “Tankın önüne geçen bir milletin yüreğini kim yenebilir?” diye sordu.

Ulusal medyada 15 Temmuz Darbe Girişimin Gezi eylemleri kadar gösterilmediğine değinen Taner Yıldız, “Gezi eylemlerinde gaz sıkılan kırmızı giyimli bir bayan uluslararası medyada aylarca gösterildi. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde tankın önüne yatan vatandaşlarımız o televizyonlarda yer almadı. Böyle bir çifte standart olabilir mi? Vatandaşlarımız alçakların, asker kılığındaki teröristlerin kurşunlarıyla öldü. Tankların altında kalarak şehit oldu. Gaz yiyen bayanı aylarca gösterdiler, ama tankın altında şehit olan vatandaşımızı göstermediler.” dedi.

TANER YILDIZ’DAN MANİSA VALİSİ’NE ÇAĞRI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, darbe girişimi ardından İstanbul’daki bir belediyenin 20 bin vatandaşın cep telefonuna ‘Alarm Uygulaması’ yüklediğini ve bunun Manisa’da da gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek Vali Mustafa Hakan Güvençer’e seslendi. Yıldız, “Aslında vatandaşlarımıza sms gönderilmemesi gerekli. İstanbul’da belediyemiz 20 binin üzerinde vatandaşın telefonuna uygulama yükledi. Bu uygulama, yeni bir girişime karşı anlık alarm verecek ve halk meydanlara çağırılacak. Manisa Valimiz de böyle bir uygulamayı hayata geçirmeli.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi canlı olarak izlendi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.