Manisa'da Bugün

MANİSA'DA HAYVAN PAZARI HAREKETLENDİ

GÜNDEM

Kurban Bayramına 25 gün kala Manisa Canlı Hayvan Borsası’nda hareketlilik başladı. Özellikle Doğu ve Güney doğudan getirilen Büyükbaş kurbanlıklar sabahın erken saatlerinde canlı hayvan borsasında indirilmeye başlandı.


Fiyatlar 4 ile 8 bin lira arasında, canlı kilo ise 17 liradan satılacağı açıklandı. Kars bölgesinden yerli ırk, Muş bölgesinden Simentel ırkından getirilen kurbanlıklarda fiyatlar geçen yıla göre çok değişmedi. Manisa’ya Doğu ve Güneydoğu’dan Kurbanlık getiren yetiştiriciler yaptıkları açıklamada, “Bizler bin bir zorluklarla yetiştirdiğimiz beslediğimiz kurbanlıklarımızı bu gün için getirdik. Fiyatlar şu an satıcı ve alıcı açısından iyi, tabi her şey nasip işi, ithal et getirilmesi Kurban fiyatlarını etkilemez” dediler.

TANESİ BİR TONU GEÇİYOR 
Bir tonun üzerinde canlı hayvan bulunduğunu belirten yetiştiriciler, “Canlı olarak bir tonu geçen hayvanlar var. Daha küçük olanlar var. Büyükbaşta fiyatlar 4 ile 8 bin lira arasında değişiyor. Kurban kesecek vatandaşlar şimdiden hazırlıklarını yaptılar. Satışlarımız başladı ama istenilen düzeyde değil, Fiyatlar iyi, 7 ortak bir danayı rahatlıkla alabilir. Çok güzel et çıkar, kolu komşuyu bu kurban bayramında bayram ettirirler. Elini çabuk tutan en güzel fiyata en iyi danayı alır”diye konuştular.

HİYJEN KURALLARINA DİKKAT
Öte yandan canlı hayvan borsasında borsanın işleyiş kuralları konusunda bir levha asıldı. Hijyenik kuralları içeren tabelada dikkat edilmesi gerekenler tek tek sıralandı. Kurallara uymayan vatandaşlara ise idari ceza uygulanacağı belirtildi. Ayrıca hijyenik bir ortamın sağlanması için ilaçlama çalışmalarına hız verildiği dile getirildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.