Manisa'da Bugün

Manisa'da Her isteyen anten takamayacak

GÜNDEM

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türkiye Elektrik ve Elektronikçiler Federasyonu Başkanı Abdullah Kaya’yı makamında konuk etti. İkili Manisa’da yürütülen binalara ortak anten projesi üzerine görüştü.

 Türkiye Elektrik ve Elektronikçiler Federasyonu Genel Başkanı Abdullah Kaya, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Ziyarete Manisa Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Üzen, Manisa Elektrikçiler Odası Başkanı Ali Osman Altınordu ile birlikte odaların yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kendilerine kabul ettiği için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Kaya, federasyonları hakkında Başkan Ergün’e bilgi verdi. Türkiye’de on üç mesleki federasyon olduğunu dile getiren Kaya, “Ben bu on üç federasyondan birisi olan Elektrik ve Elektronikçiler Federasyonu’nun başkanlığını yürütüyorum. Bize bağlı 97 odamız var. Bunlardan beş tanesi de Manisa’da hizmet veriyor” dedi. Manisa’yı sürekli ziyaret ettiğini ve her gelişinde de kentin güzelleştiğini fark ettiklerini belirten Türkiye Elektrik ve Elektronikçiler Federasyonu Başkanı Abdullah Kaya, “Caddelerden geçerken göz estetiğine hitap eden çalışmaların, ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Tabi bu estetiğe önem veren bir başkanın, örümcek ağı gibi bir görüntü oluşturan anten kirliliğine tedbir almaması da düşünülemezdi. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“Manisa örnek olacak”

Anten kirliliğinin diğer illerde de mutlaka ele alındığını ancak bu kadar kapsamlı bir çalışmanın ilk kez Manisa’da yapıldığına şahit olduklarını belirten Kaya, “Manisa bu anlamda diğer illere de örnek olacaktır. İlk olarak yeni yapılacak binalarda bu uygulamaya geçtiniz. Diğer binalarda da balkonlarda bulunan antenlerin kaldırılması yönünde çalışma yapacağınızı söylüyorsunuz. Sizlere bu çalışmanız nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bu konuda her zaman yanınızdayız ve her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu. Manisa Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Üzen de anten kirliliğinin ortadan kaldırılması noktasında kendilerine her türlü desteği veren, bunun öncülüğünü yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Türkiye Elektrik ve Elektronikçiler Federasyonu Başkanı Abdullah Kaya ve beraberindekilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün de bu konuda odanın kendilerine talepte bulunduğunu ve konunun mecliste görüşülerek karara bağlandığını hatırlattı. Belediye Meclisi’nde bununla ilgili kararın alındığını ve yeni binalarda uygulanmaya başlandığını belirten Başkan Ergün, “Artık yeni binalarda anten kirliliğinin önüne geçmeye başladık. Bu işin ikinci safhası mevcut antenlerin de balkonlardan sökülmesidir. Kentimiz güzelliği açısından bunlara önem veriyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.