Manisa'da Bugün

MANİSA’DA JEOTERMAL SANTRAL KURULACAK

GÜNDEM

MANİSA'nın Alaşehir ilçesi Baklacı Mahallesi'nde kurulacak olan jeotermal enerji santrali için Alaşehir Belediyesi ile Akça Enerji firması arasında protokol imzalandı.

Alaşehir'in Baklacı Mahallesi'nde kurulacak olan jeotermal enerji santrali 50 milyon dolara mal olacak ve 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Alaşehir Belediyesi ile Akça Enerji firması arasında imzalanan protokole göre belediye üretilen elektrikten yüzde18 gelir elde edecek. Alaşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan protokol törenine MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Akça Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ali Atlamaz, Akça Enerji Genel Müdürü Hakan Tekkaya ve santral yapımını üstlenen Ormat firması Türkiye yetkilisi Ali Cansun, Alaşehir Belediye Meclis üyeleri katıldı. Akça Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ali Atlamaz, yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen jeotermal enerji için dünyanın dördüncü en sıcak suyunun bulunduğu Alaşehir'e yatırım yaptıklarını belirterek "Baklacı mahallesinde açtığımız 4 adet jeotermal kuyudan, şimdi de elektrik üretimi için santral kurma çalışmalarına başladık. 50 milyon dolar harcayarak yapacağımız elektrik santralinde bürüt 19.4 MW/saat elektrik üretimi planlanıyoruz" dedi. 


Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, belediye olarak jeotermal arama ruhsatını ihale yoluyla Akça Holding'e devrettiklerini söyleyerek, yaklaşık beş yıl önce yapılan ihaleden sonra, firmanın yaptığı çalışmaların olumlu sonuçlandığını kaydetti. Akça Holding'in açtığı 4 kuyudan istediği verimi aldığını vurgulayan Karaçoban, "Vatandaşlarımızın en çok sorduğu ve merak ettikleri konu jeotermalin ısıtmada kullanılması. Bu konuda İstasyon ve Kurtuluş mahallelerinde pilot bölge olarak anket çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda danışman firma çalışmalarını sürdürüyor. Tabii ki belediye olarak bizim çalışmalarımız şehrimizin ısıtması, seracılık, üzüm ve meyve kurutma alanında da hizmet verebilmek olacaktır. Alaşehir'de yatırım yapacak olan her firma Alaşehir'e de katkı sağlamak zorundadır" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.