Manisa'da Bugün

MANİSA'DA KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITTI, 6 BİN TL ALIP KAYIPLARA KARIŞTI

GÜNDEM

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bir vatandaş kendisini telefonla arayıp polis olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldığını iddia ederek polise başvurdu.

 Emniyet Müdürlüğü’ne gelen F.G. (21) kendisini polis memuru olarak tanıtan bir kişinin banka hesabına 6 bin lira para yatırdığını, parayı yatırdıktan sonra telefondaki kişiye ulaşamadığını ileri sürdü. İddiaya göre, kimliği belirsiz bir kişi telefonla F.G.’yi (21) arayıp, kendisini polis memuru olarak tanıttı. F.G’nin kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini, sorunun bir an önce çözülmesi için acilen paraya ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Bunun üzerine F.G., evindeki 8 parça altını bozdurup, cebindeki bin 400 lira ile birlikte toplam 6 bin lira parayı telefondaki kişinin verdiği banka hesap numarasına yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra aynı kişiye telefonla ulaşmaya çalışan F.G., telefonun kapalı olduğunu görünce dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan araştırmada sonucu, bankaya yatırılan paranın 6 dakika sonra İstanbul’da bir banka şubesinden çekildiği tespit edildi.
Polis, parayı çeken kişinin kimliğini belirlemeye çalışıyor. Bu arada İlçe Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılığına karşı ilçede uyarıcı toplantılar düzenlemiş, afiş ve broşürler dağıtmıştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.