Manisa'da Bugün

MANİSA'DA KESK YÜRÜYÜŞÜ

GÜNDEM

Manisa'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişikliği protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

 KESK öncülüğünde başlatılan eyleme Eğitim İş Sendikası, Petrol İş Sendikası, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler destek verdi. Manisa Lisesi önünde toplanan grup sloganlar eşliğinde Avni Gemicioğlu Caddesi üzerinden Cumhuriyet Caddesi'ne ve son olarak Manolya Meydanı'na ulaştı. Burada bir müddet slogan atan grup ardından basın açıklaması yaptı. Manisa KESK Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Ali Gök, Taksim Gezi Parkı olaylarına değinerek, "Baskı ve zulüm düzenine karşı ülkenin dört bir tarafından milyonların sahiplendiği, omuz verdiği Gezi Parkı direnişi bir halk hareketine dönüşmüştür. KESK olarak tüm baskıların, devlet terörünün üzerine direniş kararlılığıyla yürüyerek ülkesine ve geleceğine sahip çıkan başta gençler olmak üzere tüm halkımızı selamlıyoruz. Türkiye'nin aydınlık geleceği için yürütülen bu onurlu mücadelede hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi. 
Kamu çalışanlarının geleceğe ilişkin beklentileri koruyabildikleri ölçüde kendilerini güvende hissedebileceklerini sözlerine ekleyen Gök, "Kamu emekçileri istikrarsızlıkla kol kola giren güvencesizliği her geçen gün biraz daha fazla hissetmektedir. Yıllardır hayata geçirilen yasalara, kanun hükmünde kararnamelerle, fili uygulamalarla kamu emekçilerinin iş güvencesi alabildiğine sınırlandırılmıştır. Özellikle son yılda esnek, performansa dayalı, kuralsız, güvencesiz istihdam katlanarak artmıştır. Kamunun toptan tasfiyesinin hızlandırdığını, özelleştirme ve taşeronlaştırma ile kamı yararının rafa kaldırılmak istendiği koşullar yetmiyormuş gibi her gün hayata geçirilen yeni düzenlemelerle iş ve ücret güvencemiz adım adım yok edilmek istenmektedir. Hangi ad altında istihdam edilirse edilsin tüm kamu çalışanları günümüz çağdaş köleliği dediğimiz 4/C'li istihdama doğru hızla sürüklenmektedir" şeklinde konuştu. 
Tüm yurtta bu grev başlattıklarını söyleyen Gök, "Kamu emekçileri iş güvencesi başta olmak üzere, kazanılmış haklarına nasıl sahip çıkıyorsa, halkımızla birlikte yaşam alanlarımız da aynı kararlılıkla sahip çıkmayı sürdürecektir. Siyasi iktidarı kamu emekçilerinin ve halkın geniş kesimlerinin taleplerine kulak vermeye çalışıyoruz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirerek kadrolaşmayı arttırmayı öngören hükümleri derhal geri çekin" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından grup bir müddet daha slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.