Manisa'da Bugün

MANİSA'DA KÖYLÜLERİN TAŞ OCAĞI İSYANI

GÜNDEM

Manisa’nın Kırkağaç İlçesi'ne bağlı Küçükyaya Köyü'nde köy tüzel kişiliğine ait araziden Gelenbe-Kırkağaç yolu için alt yapı malzemesi alınması üzerine köylüler isyan etti.

 Kırkağaç Gelenbe arasındaki yapılan Devlet Karayolu çalışmalarında alt yapı malzemesi için Küçükyaya Köyü muhtarlığına ait olan ancak yasalaşan Büyükşehir Kanunu ile belediye yetkisine bırakılan 14 bin m2 zeytinlik için belediye başkanlığından ve köy muhtarlığından izin alan firma yetkililerinin malzeme çekmeye başlaması üzerine köy sakinleri tepkilerini dile getirerek şikayetçi oldular.
Firma yetkililerine başvuran köylüler Kırkağaç Belediyesi'nin izni ile muhtarlığa da 10 bin TL’lik bağış yaparak araziden malzeme alma çalışmalarına başladıklarını belirtmeleri üzerine köyde yaşayan vatandaşlardan İsa Pekmezci, belediyeye müracat ettiğini belirterek, “14 bin m2 araziyi 10 bin TL karşılığında satmışlar ve Kırkağaç Belediye Başkanı da buna imza atmış, firma çalışanlarıda işe başlar başlamaz 4 adet zeytin ağacımızı keserek heba etmişlerdir. Biz köylüler olaraktan köyümüze ait olan bu zeytinlerin yok edilmesini istemiyoruz. Köyümüze 2 km mesade olan bu alandan çekilecek malzeme ekili arazi ve zeytinlerimize büyük zarar verecek bu zararı kim karşılayacak zaten çiftçinin durumu malum zor şartlarda geçinmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar ürünlerimize büyük zarar vereceği için böyle bir çalışma yapılmasına karşıyız” dedi.
Köy sakinlerinde eski muhtar Lütfü İzmirli’de ekili arazilerin zarar görmesinden çekindiğini belirterek “devletimiz bu işten kar edecek diye bizde ekili alanlarımızdan ve zeytinliklerimizin zararmı edelim” diyerek tepki gösterdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.