Manisa'da Bugün

MANİSA'DA NARKOTİK TİMLER KURULUYOR

GÜNDEM

MANİSA İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, 10 mahalle muhtarı ve vatandaşlarla huzur toplantısında buluştu. Sıkıntıları dinleyen Ceren, aralıksız çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile bünyesindeki ilgili kısım müdürleri ve ekip amirleri, Horozköy Semtin'de 10 mahalle muhtarı ve vatandaşlarla huzur toplantısında bir araya geldi. Atatürk Mahallesi Horozköy Caddesi üzerindeki kahvehanede düzenlenen toplantıda; polis ve vatandaş arasında diyaloğun geliştirilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu.

MADDE BAĞIMLILIĞINA DİKKATİ ÇEKTİ 

Toplantıda madde bağımlılığı konusuna değinen İl Emniyet Müdürü Ceren, gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için birçok çalışma yaptıklarını kaydetti. Ceren, "Gençlerimizde en büyük sorun madde bağımlığı. Gençlerimiz özellik arkadaş kurbanı oluyorlar. Bu nedenle özellikle ailelerimizin arkadaş seçim konusunda çocuklarına dikkat etsinler. Manisa'da uyuşturucu konusunda çeşitli operasyonlar yapıyor ve tacirlere asla fırsat vermiyoruz. Önümüzdeki haftalar il genelinde 'Narko Timler' oluşturacağız. Bu timlerimiz özellikle okul çevrelerinde, uyuşturucu maddenin kullanıldığı metruk evlerde çalışmalar yapacak. Biz uyuşturucu kullanan gençlerimize yardımcı olmayı düşünüyoruz. Onların tedavileri için gereken neyse yapmaya hazırız" diye konuştu. 

Bazı vatandaşların 155'e ihbarda bulunulmasına rağmen polisin kendi mahallelerine gelmediğini iddia etmesine cevap veren İl Emniyet Müdürü Ceren, "Öyle bir şey asla söz konusu değildir. Polis her ihbarı değerlendirir. O mahalleye, bu mahalle, şu veya bu sokağa giremiyor, gelmiyor diye bir şey yok. Bunu yapan veya bunu söyleyen memur hakkında soruşturma başlatırım. Polisin giremediği sokak, mahalle olmayacak. Polis öcü değildir. Polis vatandaşımızın, huzurunu ve güvenliğini sağlamak zorundadır. Bu bizim asli görevimizdir" diye konuştu. Bazı muhtarlar cadde ve sokaklarında lambaların yanmadığını söylemesi üzerine İl Emniyet Müdürü Ceren, konuyu elektrik dağıtan firmayla görüşeceğini söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.