Manisa'da Bugün

MANİSA'DA ÖĞRETMENE DAYAK İDDİASI!

GÜNDEM

Manisa’da Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen sendikaları, Gazi İlkokulu Müdürü Mehmet Kanca tarafından saldırıya uğradığı iddia edilen öğretmen Hüseyin Aydın için basın açıklaması düzenledi.

Şehitler İlkokulu önünde açıklama yapan Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, Gazi İlkokulu Müdürü Mehmet Kanca’nın yasaları bilmediğini öne sürdü. 
"MÜDÜR ÖĞRETMENİ TEKMELEDİ!"
Metin Demirel, "Manisa Gazi İlkokulu’nda idarecilerin katılımıyla meslektaşımız Eğitim Sen üyesi Hüseyin Aydın’ın da aralarında bulunduğu ilkokul 4.sınıf ŞÖK toplantısı anında tartışma yaşanmıştır. Tartışmanın nedeni ilkokullarda ŞÖK toplantısı yapılır mı yapılmaz mı konusudur. ŞÖK toplantıları ile ilgili olarak yasa der ki; 'Şube Öğretmenler Kurulu ortaokul ve imam hatip ortaokullarında ŞÖK toplantıları yapılır.' Çok net ve açık. Okul Müdürü Mehmet Kanca var olan yasayı bile bilmeden ilkokul müfredatında olmadığı halde zorlama ile ŞÖK toplantısını yapalım diyerek bütün kurulun önünde Üyemiz Hüseyin Aydın’a kes sesini diyerek tekme atmıştır. Bütün öğretmenler sizin buna hakkınız yok, bu tekme sadece Hüseyin Aydın’a değil tüm öğretmenlere atılmıştır diyerek tepki göstermiştir. Orada bulunan diğer öğretmenler bu yaptığınız mobingdir, baskıdır dedi ise de ise de Müdür Mehmet Kanca despotik tutumunu sürdürmüş ve aynı tutumla toplantıdan ayrılmıştır.” dedi
ÖĞRETMENİN YANINDAYIZ
Demirel, "Üyemiz Hüseyin Aydın’ın doğal olarak herkesin önünde saldırıya uğraması nedeniyle morali bozulmuştur. Rencide olmuştur. Haklı olduğu konuda suçlanarak azarlanınca ve ayrıca şiddete maruz kalınca gerekli yerlerde girişimini başlatmıştır. Eğitim Sendikaları olarak hangi sendikaya üye olursa olsun olsun tüm öğretmenlere yapılmış saydığımız bu saldırı nedeniyle yanında olduğumuzu meslektaşımız Hüseyin Aydın’a duyuruyoruz. Tüm eğitim sendikalarını, öğrencileri, velileri ve halkımızı öğretmenlik mesleğine yapılan saldırıya karşı birlik olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar (1)

Alper 8 Yıl Önce

öğretmene, doktora saygı kalmadı,,,, şerruyat meraklısı, sakalllı hoca, karaçarşaflı karafatma ucubelerinin elinde can çekişiyor ülkem,,,,, bitmek üzere

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.