Manisa'da Bugün

MANİSA'DA ORMAN YANGINI 1.5 HEKTAR ALAN KÜL OLDU

GÜNDEM

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde çıkan yangında ilk belirlemelere 1.5 hektarlık alandaki kızılçam ormanı zarar görürken bir dağ evi de kullanılmaz hale geldi.

Osmaniye Mahallesi, Merkezköy Mevkisi'ndeki ormanlık alandan bugün saat 14.00 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Şiddetli rüzgarın elektrik tellerinin birbirine değerek şelale yapması sonucu başladığı belirlenen yangın kısa sürede büyüdü. Bölgeye, Alaşehir, Salihli ve Sarıgöl itfaiye ekipleri ile orman işletme şefliğinde görevli 60 orman işçisi ile Alaşehir Belediyesi'ne ait üç dozer gönderildi. Arazinin sarp olması nedeniyle müdahalede güçlük yaşanırken köylülerden Muammer Tekin'e ait olan dağ evi de alevler arasında kalarak kullanılmaz hale geldi. Evde kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Köylülerde ellerini geçirdikleri, kazma, kürek ve dal parçaları ile alevlere müdeahale ederek söndürkme çalışmalarına destek verdi. Alevler, 2 saatlit çaba sonucu güçlükle söndürülürken ilk belirlemelere göre 1.5 hektar kızılçam ormanın küle döndüğü 

bildirildi. Osmaniye Mahallesi Muhtarı Ramazan Karademir, zamanında müdahale edilmesi sayesinde yangının daha fazla büyümeden söndürülüdüğünü belirtip, soğutma çalışmalarının devam etitğini söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.