Manisa'da Bugün

MANİSA’DA PARK ÜCRETİNİ ÖDEMEYEN YANDI!

GÜNDEM

Manisa'da cadde ve sokaklarda park işletmesinden sorumlu Manpark firmasının sahibi Ömer Faruk Hira, park ücretini ödemeyen araç sahiplerini uyardı. Yapılanın tamamen hukuki ve toplumun adil kullanımı için gerekli olduğunu belirten Hira, ücretini ödemeyenlere 15 Nisan'dan itibaren icra davaları açılacağını söyledi.

Hira, Danıştay'ın Burdur'da verdiği bir karardan yola çıkarak ödeme yapmayan vatandaşların yanlış yaptığını belirterek, " Çünkü 2008'de Burdur Belediyesi'nin yapmış olduğu hatalı bir karardan dolayı iptal edildi. Bu iptal uygulamasının emsal gösterilerek Manisa'da BESOT'a dava açılmış. Danıştay ise Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kararlarının kanuna uygun olduğunu belirtmiştir. Yani ortada vatandaşlarımızın bir yanlış anlaması var. Park işletmesi tamamen kanunlara göre yapılıyor. Türkiye'nin her yerinde yapılıyor ve binlerce insan çalışıyor"dedi. 
KARARLIYIZ PARALAR ALINACAK

Hira, "Manisa'da 120 kişinin ekmek yediği, belediyeye her ay 100 bin liranın üzerinde gelir sağlandığı bir işletmeye ödenmesi gereken ücreti ödememek o hakkı gasp etmektir. Biz belediyenin kendi şirketi değiliz, bir taahhüdümüz var. Kazansak da kaybetsek te bu ücretleri belediyeye ödemek zorundayız. Haliyle bu paraları biz BESOT gibi bırakamayız. İcra yoluyla alırız. Ödemeyen tüm araçların fotoğrafları var. Bunların fotoğrafları elimizde mevcut. Resmi sözleşmemiz var. Meclis kararı var. Bu paralar çatır çatır alınacak. 15 Nisan'dan sonra icra davaları açılmaya başlanacak. Bu icra davaları sonunda 100 lira olan borç avukat masraflarıyla birlikte 350 lira olacak. Huzursuzuz, gereksiz yere bizi bu tarz problemlere itiyorlar. Hukuk müşavirliğimize bu konudaki talimatlarımızı verdik. Kesin kararlıyız, gerekli bütün işlemler yapılacak. Bu paraların alınmama gibi bir durumu yok"diye konuştu. 

120 SİGORTALI ÇALIŞAN

Daha önceden yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bu sistemin getirildiğini belirten Hira, şöyle devam etti "Caddelerin park olarak işletilmesi bazı hukuksuzlukların ortada kaldırılması ve park işletmelerinin tamamen hukuki olarak yapılmasını sağlamak için getirildi. Vergisi, sigortası, belediyeye gelir sağlanması gibi amaçları var. 120 civarı sigortalı çalışanımız var. Bu çocukların hepsi Manisalı”

CADDELERİN ADİLCE KULLANIMINI SAĞLIYORUZ 


Ortak alan olan caddelerin adilce kullanımını sağladıklarını ifade eden Hira " Önceden banka çalışanları, iş yeri çalışanları, esnaflar gibi insanlarımız bu alanları 12 saat boyunca işgal ediyordu. Bunlar haricindekiler ise park yeri bulamıyordu. Park işletme mantığıyla bu kullanım alanlarının daha adil olması sağlandı. Toplumun ortak kullanım alanlarının bazı kişilerin işgaline vermek doğru muydu? Bir araçlık yeri 12 kişi kullanması mı daha iyi, 1 kişi 12 saat boyunca tek başına işgal etse mi daha iyi. Biz her yerde yapıyoruz bunu, ortak kullanımın yoğun olduğu yerlerde yapılıyor"diye konuştu.

Kaynak: Manisa Manşet Gazetesi - Tunay Aktaş

Yorumlar (2)

Riza 3 Yıl Önce

İşçiler in aylıkları ni vermeden kaçtı

Ömer 2 Yıl Önce

Yalanın batsın

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.