Manisa'da Bugün

MANİSA'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKTI

GÜNDEM

Manisa'da sağlık çalışanları, sağlıkta şiddete dikkat çekmek ve geçen yıl hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı anmak için bugün iş bıraktı.

 Manisa'da Türk Tabipler Birliği ve diğer meslek örgütleri greve giderek, acil servis, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatalak hastalara bakım dışında sağlık hizmeti vermedi.
17 Nisan 2012'de Gaziantep Devlet Hastanesi’nde hasta yakınları tarafından bıçaklanarak öldürülen 30 yaşındaki Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın anısına sağlıkta şiddeti protesto eden sağlık çalışanları, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde eylem yaptı. Düzenlenen eyleme hastalar da destek verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şahut Duran, "Doktorları hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var. Ödeme güvencesini tamamen yitirmiş çalışanları birbirine düşüren sağlıkta kaliteyi düşüren performans uygulaması var" dedi. Duran, eylemin tüm gün süreceğini bildirdi. Tedavi olmak için hastaneye gelen bazı hastalar ise tedavileri gerçekleşemeden eve döndü. Doktorların bu eylemini haklı bulduklarını belirten bazı vatandaşlar, kendilerinin de mağdur edilmemesin gerektiğini söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.