Manisa'da Bugün

MANİSA'DA TARİHİ YAPILAR CANLANIYOR

GÜNDEM

Manisa Belediyesi Ulutepe Caddesi’nde kamulaştırılan alanlarla birlikte tarihi Seyid İbrahim Hoca Mescidi çevresinde de peyzaj düzenlemelerine başladı. Bölgede devam eden çalışmaları inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Seyid İbrahim Hoca Mescidi ile birlikte Yiğitbaş Veli Hazretlerinin Kabri, Alibey Camii’nden, Sultan Camii’ne kadar uzanan hattı yenileyerek tarihi dokuyu canlandırmak istediklerini söyledi.

 Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil Ulutepe Caddesi’nde bulunan Tarihi Seyid İbrahim Hoca Mescidi çevresinde devam eden peyzaj düzenleme çalışmalarını inceledi. Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil’e Park ve Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır’da eşlik etti. Başkanvekili Açıkdil, Seyid İbrahim Hoca Mescidi ile birlikte yakınında bulunan Yiğitbaş Mescidi ve Yiğitbaş Veli Hazretleri’nin kabrinin bulunduğu bölgelerinde bu çalışmalar kapsamında olduğunu ifade etti. Açıkdil, “Bulunduğumuz bölgenin alt kısmında Tarihi Çınarlı Kahvehane ve Alibey Camii, Seyid İbrahim Hoca Mescidinin üst kısmında vak vak çeşmesi, Ulutepe yolu ve buradan Ulucami’ye bağlanan bir ana arter var. Ulucami İshakçelebiler zamanında yapılmış. Seyid İbrahim Hoca Mescidi de aynı dönemin eseridir. Bizim amacımız bu tarihi alanları canlandırmak ve şehrimize gelen turistlere tanıtmak” diye konuştu.

On iki Parsel 1,2 Milyon TL’ye Kamulaştırıldı

Ulucami çevresinde bulunan on iki parsel sahibine iki yıl önce 1,2 Milyon TL ödeyerek kamulaştırmalarını yaptıklarını hatırlatan Başkan Yardımcısı Açıkdil, “Kamulaştırmaları yapılan bu alanlarında peyzaj projeleri hazırlandı. Bu proje Ulucami’den, Yiğitbaş Mescidi’ne inen bir basamak olacak. Bu projemiz içerisinde Yiğitbaş Mescidi’nin düzenlenmesi de var. Hatta şu anda bu konu meclisimizin gündeminde bulunuyor. Bu tarihi mekânların etrafında yaya yolları açarak, bu bölgeyi canlandırmak düşüncesindeyiz. Selçuklu ve Osmanlı eserlerini ortaya çıkararak, buralara turist çekmek istiyoruz. Ulucami’den Sultan Camii’ne kadar uzanan bu projeyi üç ay içinde tamamlayacağız” dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.