Manisa'da Bugün

MANİSA'DAKİ O İKİ YERİN İSMİ DEĞİŞTİ!

GÜNDEM

Şehzadeler Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı, Bedesten Nikah ve Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda yapıldı. 22 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Karaağaçlı Mahallesi girişinde bulunan parka ‘Alparslan Türkeş Parkı’, TOKİ 3 kavşağında yapımı tamamlanan spor tesisine ise ‘Prof. Dr. Necmetttin Erbakan Spor Tesisi ve Kafeterya’ isimleri verildi.

Şehzadeler Belediyesi, 2015 yılının son belediye meclis toplantısını Bedesten Nikah ve Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. 22 gündem maddesinin masaya yatırıldığı toplantıda kent adına önemli kararlar alındı.

Meclis öncesi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, terör olaylarını kınadı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yle birlikte 2 polisin şehit edildiği terör olayının kabul edilebilir olmadığını belirten Çelik, PKK’nın bölücü eylemlerine şiddetle karşı durulacağını söyledi.

DUAYEN SİYASETÇİLERİN ADLARI MANİSA’DA YAŞATILACAK

Konuşma ve yoklama ardından gündem maddelerine geçildi. Geçtiğimiz mecliste MHP grubu, Karaağaçlı Mahallesi girişinde bulunan parka ‘Alparslan Türkeş Parkı’, TOKİ 3 kavşağında yapımı tamamlanan spor tesisine ise ‘Prof. Dr. Necmetttin Erbakan Spor Tesisi ve Kafeterya’ isimlerinin verilmesini önermişti. CHP isim değişikliklerinin siyasi bir amaç uğruna yapıldığı gerekçesiyle maddeye red oyu verirken, AK Parti ve MHP grubu kabulü yönünde görüş bildirdi. Madde, oy çokluğuyla kabul edildi.

TUVTURK İNCELEMESİ KABUL EDİLMEDİ

Öte yandan yine geçtiğimiz aylarda yapılan meclislerde MHP grubu, TUVTURK (Araç Muayene İstasyonu) karşısında bulunan bir oto tamir ve bakım işletmesinin faaliyet dışı çalışmalar yaptığını öne sürmüş ve konuyu meclise taşımıştı. İdari İmar Karma ve Araştırma Komisyonları, MHP grubunun önerisini araştırarak, işyerinin mesleği dışında herhangi bir faaliyet sürdürmediğine dair bir rapor verdi. Meclise getirilen rapor, MHP grubunun red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.