Manisa'da Bugün

Manisalı çocukların evde 23 Nisan coşkusu

GÜNDEM

Manisa’da, korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle dışarı çıkamayan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerinde kutladı. Evlerini bayrak ve balonlarla süsleyen çocuklardan kimi şiir okudu, kimi ise şarkı söyleyerek bayram coşkusunu yaşadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geçen yıl olduğu gibi bu yılda korona virüs salgını tedbirleri kapsamında evlerde kutlandı. Manisa’nın 17 ilçesince binlerce çocuk evlerini bayrak ve balonlarla süsleyerek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Kimi çocuk şiir okurken, kimisi de şarkı söyledi. Aileler, çocuklarının bayram kutlamasını görüntüleyerek, yaşadıkları mutluluğa ortak oldu.

Şehzadeler Gazi İlkokulu ana sınıfı öğrencisi Metehan Akbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı videoda, bayramı kendilerine armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Yunusemre Kemalpınar İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi İsmailefe Koyuncu ise, ‘Ben Türk Çocuğuyum’ şarkısı eşliğinde gösteri yaptı.

Salihli Kurtuluş Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlkokulu 2’nci sınıf öğrencileri Yusuf Ateş ve Yağız Ateş adlı ikiz kardeşlerde 23 Nisan şiirini okudu.

Saruhanlı Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu öğrencileri Kadriyenaz Aydır ve Kübranur Aydır kardeşler, okuduğu şiirinin ardından balkonlarına dev Türk bayrağı astı.

Tüm Manisa’nın coşkusunun evlerinden yaşadığı 23 Nisan için Şehzadeler Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu öğrencileri de özel klip hazırladı. 36 öğrenci hep bir ağızdan 23 Nisan şarkısını seslendirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.