Manisa'da Bugün

MANİSA’YA ACİL ÇOCUK MERKEZİ

GÜNDEM

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Acil Servisi bünyesinde açılan Çocuk Acil Servisi, Manisa’da önemli bir açığı kapatacak.

Manisa’da sadece Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’nde bulunan Çocuk Acil Servisi, ihtiyaca tam anlamıyla karşılık veremiyordu. MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Acil Servisi bünyesinde açılan Çocuk Acil Servisi’yle birlikte bu açığın kapatılması bekleniyor. 6 yataklı 18 sedyeli çocuk acil servisin yılda yaklaşık 30 bin hastaya hizmet vermesi planlanıyor.
MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Acil Servisi bölümüne ek olarak kurulan Çocuk Acil Servisi için tören düzenlendi. Törene, Manisa Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Sağlık İl Müdürü Metin Kaplan, Manisa Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Hastane Başhekimi Emin Kurt, hastane yönetimi ve doktorlar katıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Çelebi, "Hastanemizde bir yeniliğe daha imza atıyoruz. Çocuk acil servisi daha önce erişkin acil bünyesinde birlikte bulunuyordu. Biz fiziki mekanı 32 metrekareden 150 metrekareye çıkardık. Yatak sayısını arttırdık. Çocuk acilden sorumlu 9 hemşire burada görev yapıyor. Çocuk acil servisi Manisa’ya ve çevresine en iyi hizmeti verecek konuma geldi" dedi.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt da, çocuk sağlığının ayrı bir ihtisas alanı olduğuna dikkat çekerek, bu alandaki acil hizmetlerin kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Daha önce yetişkinlerle birlikte hizmet verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Kurt, hizmet kapasitesini de artıracaklarını belirterek, "Kritik hastaların gözlemi için 6 yataklı gözlem alanı, 18 de sedye bulunuyor. Burası en üst düzey tıbbi bakımın verileceği modern cihazlarla donatıldı. Daha önce genel acil servis içinde hizmet veren çocuk acil birimimiz ile hastalarımıza istediğimiz standartta hizmet veremiyorduk. Mekan yetersizliği ve teknik imkansızlıklar vardı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından kurdele kesildi ve yeni hizmete giren acil servis gezildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.