Manisa'da Bugün

MESİR FESTİVALİ'NDE BİR İLK DAHA!

GÜNDEM

ULUSLARARASI Manisa Mesir Macunu Festivali'nde bu yıl ilk defa Halk Koşusu yapıldı. 7'den 70'e yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte, erkek ve kadınlar kategorilerinde ilk beşe girenlere çeşitli ödüller verildi. 

Manisa 476'ıncı Uluslararası Mesir Festivali kapsamında bu yıl ilk defa 'Mesir Halk Koşusu' düzenlendi. Şehzadeler'deki Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Hastanesi'nin önünde başlayan koşuya, her yaştan yaklaşık 200 kadın ve erkek katıldı. Koşunun startında Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman da hazır bulundu. Beş kilometrelik koşu, Cumhuriyet Meydan'ında sonlandı. İlk beşe giren kadın ve erkekler için burada ödül töreni düzenlendi. Manisa Valisi Erdoğan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman da törene katıldı. 

MADALYA VE EŞOFMAN TAKIMI

Kadınlar kategorisinde birinci olan Leyla Seven, ikinci olan Sebla Akçasayar, üçüncü olan Eylem Öztürk, dördüncü olan Buse Özer ile beşinci olan 8 yaşındaki Ceylin Rençber'e, erkekler kategorisinde birinci olan Ahmet Bayram, ikinci olan Kudret Arabacı, üçüncü olan Emrullah Temel, dördüncü olan Mehmet Erkul ile beşinci olan Eyüphan Çoban'a ödüllerini törene katılan protokol üyeleri verdi. Derece girenlere birer madalya ile eşofman takımı hediye edildi. 

HER YIL YAPILACAK

Koşu öncesi açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, "Mesir sağlığı simgelemektedir. İçinde sağlık olan bir festivalde halkımızı sağlık yaşama yönlendirmek için bu yıl böyle bir organizasyon yaptık. Ayrıca toplumumuza sağlık yaşam konusunda spor yapması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Bu etkinliğimizi artık her yıl mesir festivali kapsamında her yıl yapacağız" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.