Manisa'da Bugün

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI MANİSA’DA

GÜNDEM

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2013 yılı içerisinde tüm meslek liselerine etkileşimli tahta ve tabletleri yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi.

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan’ın vefat eden annesi Mahmudiye Akan’ın cenaze törenine katılmak için Manisa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, cenaze töreni öncesi Nihal Akçura Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Bakan Avcı'ya, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ve hayırsever işadamı İsmail Akçura eşlik etti. Nisan ayı başında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılan okulu gezen Bakan Avcı, sınıfları dolaşarak öğrencilerle aynı sırada oturdu. Bakan Avcı, öğrencilere, “Bakan gelse de şunları istesek" dediğiniz bir şey var mı?” diye sordu. Bunun üzerine öğrenciler akıllı tahta ve tabletlerin ne zaman verileceğini sordu. Öğrencilerin bu sorusu üzerine cevap veren Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, "Yıl sonuna kadar bütün meslek liselerine etkileşimli tahta ve tablet vereceğiz inşallah" dedi.
Akıllı tahta yerine 'etkileşimli tahta' demeyi tercih ettiğini belirten Bakan Avcı da, "Etkileşimli tahtalar 2013 yılı içerisinde yani sizler mezun olmadan gelecek” diye konuştu.
Daha sonra başka bir sınıfı ziyaret eden Bakan Avcı, burada Manisa Valiliği tarafından hayata geçirilen 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında basılan Manisa Tanıtım Kitabı’nı inceledi. Ziyaretin sonunda okulun anı defterini imzalamasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim için mutluluk verici bir fırsat oldu bu. Bize bu güzellikleri yaşatan değerli hayırseverimiz İsmail Akçura beyefendiye, eşi Nihal Akçura hanımefendiye, milli eğitim camiamız adına, çocuklarımız adına ve öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu güzel eseri bütün hayırseverlerimize örnek olmasını temenni ediyorum. Bu güzel eserin tanıtılmasında sizler de katkıda bulunun. Bu güzelliklerin paylaşılması topluma örnek oluyor." 
Okulun önünde öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Avcı, daha sonra cenaze törenine katılmak üzere buradan ayrıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.