Manisa'da Bugün

MTSO’DAN ALIŞVERİŞ ŞÖLENİ

GÜNDEM

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Tezcan Ödemiş başkanlığında gerçekleşti. Bu yıl 7-24 Nisan tarihleri arasında ilki düzenlenecek 1.MTSO Alış Veriş Şöleni’nin bütçesi 200 bin TL olarak belirlendi.

 Gündemin faaliyet raporu maddesinde söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler hakkında meclise bilgi verdi. Konuşmasında Şubat ayında dünya çapında bozuk giden ekonomik aktiviteyi düzeltmek için artık ülkelerin münferit mücadelelerinin yetersiz kaldığının somut göstergelerine şahit olduklarını söyleyen Coşkun, “IMF, OECD, Dünya Ticaret Örgütü, G-20 gibi birçok uluslar üstü kuruluşun, ekonomik küreselleşme adımlarında çeşitli unsurların adil dağıtımı ve paylaşımı konusunda önlemler almak için çaba harcadığını görüyoruz. Çünkü artık, ülkelerin, sadece iç ekonomik politikalarında tasarrufta bulunarak ayakta kalması, büyümesi ya da refah seviyesini sürdürmesi mümkün değil. Hemen hemen her ekonomi şu ya da bu şekilde birbirine bağlanmış durumda. Bu durum Küba, Kuzey Kore gibi dünyanın en kapalı ekonomileri için bile artık geçerli halde. Umuyoruz dünya genelinde ticaretin önüne geçen yapısal engeller kaldırılarak, yeni mekanizmalar geliştirilerek küresel güven ortamı tahsis edilebilir. Ve dünya ticareti daha güçlü ve şoklara dayanabilir hale getirilir’ dedi.

 

“Hedef 100 binin üzerinde çekiliş kuponu dağıtmak”

Bu yıl ilki düzenlenecek 1.Manisa TSO Alış Veriş Şöleni’nin 7-24 Nisan tarihleri arasında yapılacağının altını çizen Coşkun, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda sizlere Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Alış Veriş Şöleni’nin lansmanını yapmıştık. Aradan geçen süre içerisinde çalışmalarımızı olgunlaştırdık. Şölenimiz 7 ve 24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Protokol seviyesinde ve bilinç uyandıracak şekilde açılışı 8 Nisan pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyeceğimiz halk konseri ile gerçekleştiriyoruz. Halkımız 24 Nisan’a kadar 1000’e yakın üye işyerimizden yaptıkları her 30 TL’lik alışverişte 1 çekiliş kuponu kazanma hakkına sahip oluyor. Ve 2 Mayıs günü yine bir halk konseri eşliğinde Milli Piyango’nun gözetiminde Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız çekiliş ile ödüller sahiplerini bulacak. 17 gün boyunca şehrimizde farklı noktalarda halkı sokağa çıkaracak, üyelerimizden alışveriş yapmaya yöneltecek, dikkat çekecek etkinlikler planlıyoruz, önümüzdeki günlerde etkinlik takvimimizi de sizlerle paylaşacağız. Giydirilmiş arabalarımız, işyerlerimize asılmış afişlerimiz, dış mekân reklamları ile kampanyamız hakkında bilinç uyandırmayı planlıyoruz. Deyim yerinde ise şehrimizi baştan aşağıya görseller ile döşeyeceğiz. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün şölenimizin en önemli destekçisi, kapanış konserimizi ve birçok outdoor görselimizin basımını da kendileri üstlendiler. Bu vesile ile kendilerine tekrar teşekkür etmek isterim. Valimiz de, şölenimize destek oluyorlar. Onun dışında Vestel, İndesit gibi sanayicilerimiz, Magnesia, Dolman Ticaret gibi firmalarımız da kampanya sponsorlarımızdan, arkadaşlarımız hala bazı firmalar ile görüşüyor sanıyorum bu birkaç gün içerisinde nihai hale gelmiş olacak. 100 bin üzerinde çekiliş kuponu dağıtmayı hedefliyoruz. Umuyoruz artık Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Manisa’nın her yıl tekrar ederek geleneksel hale gelen bir festivali olur” dedi.

 

Esendağ, bütçeyi ikiye katladı

MTSO Yönetim Kurulu tarafından Alışveriş Festivalinin bütçesi 120 bin TL olarak belirlendi. Oybirliğiyle festival bütçesi kabul edildi. Oylamanın ardından söz alan MTSO Meclis Üyesi Gencay Esendağ, festivalin daha çok kesime ulaşması ve geleneksel hale gelmesi için bütçenin daha fazla olması gerektiğini belirtti. Esendağ, bütçenin 175 bin hatta 200 bin TL olmasını teklif etti. Esendağ’ın sunduğu teklif oybirliğiyle kabul edildi. Böylece Alışveriş Festivali’nin bütçesi 200 bin TL olarak belirlendi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.