Manisa'da Bugün

MÜLTECİ KAMPINA BÜYÜK TEPKİ

GÜNDEM

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık’ın, Manisa'da 5 bin kişilik kamp kurulmasına yönelik çalışma yürütüldüğünü açıklamasının ardından duruma tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Mazlum NURLU, AKP’nin yanlış dış politikası yüzünden ülkenin her yerinin mülteci kampına döneceğini belirtti. 

Mazlum Nurlu yaptığı açıklamada; "Hükümetin Suriye politikası yüzünden 3 milyona yakın Suriyeli, ülkemizde sığınmacı durumundadır. Suriye’de Emevi camiinde namaz kılacağız diye yola çıkanlar, ne yazık ki camilerimizi sığınmacı merkezi haline getirmişlerdir. Suriye kaynaklı terör örgütlerinin hain saldırıları yüzünden yüzlerce vatandaşımız ve ülkemizde misafir olan turistler hayatını kaybetmiştir. Bunun tek sorumlusu Suriye’deki örgütlere tırlar dolusu silah ve bomba gönderen, bu suretle savaşı körükleyen maalesef AKP Hükümetidir. Unutulmayalım ki; terör ve şiddet herkese zarar vermektedir. Bu nedenle Suriye’de iç savaşın ve şiddet ortamının son bulması için barışçı çözümler üretilmeli ve yurtlarını terk etmek zorunda kalan sığınmacılar evlerine dönebilmelidir. CHP olarak, İnsani duruşumuzdan hiçbir zaman ödün vermeyerek, Suriyeli sığınmacıların insani şartlarda barınmaları ve ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini, ülkelerini terk etmek zorunda kalan sığınmacılar üzerinden AB ile girişilen rüşvet pazarlığını da doğru bulmadığımızı her zaman ifade ediyoruz."

Nurlu, " Fakat, Suriye sınırına yakın yerler dışında, Manisa, İzmir Kahramanmaraş gibi illere mülteci kampı kurulması, turizm merkezlerine geri kabul merkezleri açılması sığınmacıların, ülkemizde de kalıcı olmalarının yolunu açacaktır. Bu yüzden sığınmacı kamplarının Suriye sınırı dışındaki bölgelere açılması doğru değildir" ifadelerine yer verdi. ​
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.