Manisa'da Bugün

MURAT YÖRÜK BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

GÜNDEM

Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Murat Yörük, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Berat Kandili’nin ülkemiz için hayırlar getirmesini dileyen Murat Yörük şunları söyledi, "Mübarek üç aylar içerisinde yer alan kandiller, bizlere Cenab-ı Hakk’ın sonsuz lütuflarındandır. Kandiller, Allah’a daha çok yaklaşmanın, daha fazla af dilemenin icra edilmesi gereken kutlu günlerdir. Bugünse Berat Kandili’ni idrak edeceğiz. Berat kelime anlamı olarak ‘Aklanmak, temize çıkmak’ gibi anlamlara gelir.

İslam alimlerine göre bu gece kader defteri yeniden açılır, Cenab-ı Hakk kullarına bu gece de imtihanlarını, lütuflarını yazdırır. Yine İslam alimlerine göre Berat Kandili’nde özellikle gece saatlerinde Cenab-ı Hakk kullarına rahmet yağdırarak onlara ‘berat’ yazar, günahlarını bağışlar. Mübarek Ramazan-ı Şerif’in habercisi olan Berat Kandili’nizi kutlar, vatanımıza milletimize ve Türk İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim.

Allah Berat Kandili hürmetine kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Her zamankinden daha fazla birlik olmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde milletimizin birliğini daim etsin.

Kandil vesilesiyle başta vatanımız ve milletimiz için canlarını vermiş aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine bir kez daha başsağlığı diler, şu anda vatan savunmasında olan kahraman polis ve askerlerimizi muzaffer eylemesini niyaz ederim. Berat Kandilimiz mübarek olsun."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.